Protivi se novim migrantima, ne i njoj

Često ih se viđa zajedno: Trumpova punica dobila američko državljanstvo, sad će biti još bliže Donaldu


Daniel Radman
10.08.2018.08:50
Često ih se viđa zajedno: Trumpova punica dobila američko državljanstvo, sad će biti još bliže Donaldu
REUTERS/Kevin Lamarque

sažeto

Viktor i Amalija su i do sada živjeli u SAD-u, a često ih se viđa u Washingtonu otkako su im kćerka i zet u Bijeloj kući


Daniel Radman
10.08.2018.08:50

Roditelji američke prve dame, Viktor i Amalija Knavs postali su i službeno građani SAD-a nakon što su jučer položili prisegu.

Ne bi to bilo ništa sporno da njihov zet Donald Trump nije veliki protivnik ovakvog načina stjecanja državljanstva koje je on sam nazvao "lančanom migracijom". Dakle, Trump se protivi da u SAD useljavaju članovi obitelji već pristiglih migranata s državljanstvom koji na temelju njihovog "sponzorstva" prvo dobiju boravišnu dozvolu, takozvanu "Zelenu kartu", nakon koje poslije apliciraju i za državljanstvo.

Na taj način i najveći broj novih Amerikanaca dođe do državljanstva, što je i razlog Trumpovih kritika. Iako ni odvjetnik obitelji, a ni ured Prve dame nisu željeli potvrdili da su Melanijini roditelji Zelenu kartu dobili preko nje, sve ukazuje da je i ovdje bila riječ o "lančanoj migraciji".

Inače, Viktor i Amalija su i do sada živjeli u SAD-u, a često ih se viđa u Washingtonu otkako su im kćerka i zet u Bijeloj kući. Američki mediji kažu da se dobro slažu s "mladima" te da često zajedno odlaze na obiteljska putovanja.

SAD

Melanija Trump

imigracija

Viktor Knavs

Amalija Knavs

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter