Nora Šitum nas je naučila što je ljubav

Četiri godine od smrti hrabrog lavića koji je ujedinio Hrvatsku


Lada Novak Starčević
20.03.2017.12:05
Četiri godine od smrti hrabrog lavića koji je ujedinio Hrvatsku

sažeto

Djevojčica je bolovala od leukemije, a za troškove njezinog eksperimentalnog liječenja u SAD-u ujedinila se cijela Hrvatska i prikupljeno je pet milijuna kuna


Lada Novak Starčević
20.03.2017.12:05

„Na današnji dan prije četiri godine u našem si zagrljaju posljednji put sklopila svoje lijepe oči... Iz našeg zagrljaja i srca nisi zapravo nikada ni otišla. Nedostaješ nam svakog dana hrabri laviću. Vole te mama i tata. Beskrajno i zauvijek“, napisali su danas neutješni roditelji Nore Šitum, koja je umrla 20. ožujka 2013. godine.

Djevojčica Nora (5) bolovala je od leukemije, a za troškove njezinog eksperimentalnog liječenja u dječjoj bolnici u Philadelphiji ujedinila se cijela Hrvatska i prikupljeno je pet milijuna kuna. 

No, nažalost, brzo po dolasku u SAD djevojčici se stanje jako pogoršalo. Gljivice su joj kroz krvotok doputovale do mozga te su liječnici odmah upozorili kako je smrtnost u takvim situacijama čak 90 posto. Zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja nije bilo moguće nastaviti s eksperimentalnom terapijom.

"Noćas u 00:20, ili 05:20 po našem vremenu, naš je strašni lav odlučio sklopiti oči i odmoriti. Bilo je dosta i bilo je previše.

Kad je njoj bilo dosta, onda znate da je stvarno bilo DOSTA!

Otišla je tamo gdje je ništa ne boli, gdje je nitko ne bode i gdje nema ni gljivica, ni leukemije ni patnje.

Bili smo s njom do zadnjeg trenutka. Otišla je mirno i spokojno. Prelijepa kao i uvijek. S dugim trepavicama i najslađim majkinim obraščićima...baš kao da spava. Jer ona je samo htjela konačno leći i zaspati, uz svoje tatu i mamu, i da nam nitko drugi ne smeta. Pogotovo ne tamo neki doktori s iglama i tabletama.

Pleše negdje moja princeza, sretna i slobodna! Čuva nas i gleda! Naučila nas je što je ljubav. Promijenila nam je život.

Neće biti lako bez nje, ali ona će zapravo uvijek biti tu...

Imam jednu ranu na srcu koja jako boli. Ali svaki put kad zaboli, sjeti me tko je unutra. Kao prije šest godina kad me je lupala u stomaku...", napisala je tada Norina majka Đana Atanasovska.

Nora Šitum

Đana Atanasovska

leukemija

Podijeli članak