Srbi tvrde da su 'provalili' akciju

CIA poslala brod pun oružja za kosovske Albance, kažu da imaju planove za osvajanje sjevera


Daniel Radman
05.12.2018.09:55
CIA poslala brod pun oružja za kosovske Albance, kažu da imaju planove za osvajanje sjevera
Getty Images

sažeto

Srpski izvori tvrde da kosovska tajna služba dijeli automatske puške svojim bivšim i aktualnim suradnicima, a i drugim zaposlenicima kosovskih državnih institucija


Daniel Radman
05.12.2018.09:55

Brod pun 'najnovijeg naoružanja' trenutno plovi Atlantikom, a odredište mu je albanska luka Drač, odakle bi se vrijedna pošiljka trebala proslijediti do Kosova. Iza svega stoji američka CIA, a akciju su razotkrile srpske sigurnosne službe.

O ovom scenariju pišu beogradske Novosti, a preuzimaju ih svi tamošnji portali. Kažu, naoružavanje je dio velikog plana Prištine koja želi preuzeti kontrolu nad sjevernim dijelom Kosova u kojem su Srbi većina.

Osim toga, srpski izvori tvrde da kosovska tajna služba dijeli automatske puške svojim bivšim i aktualnim suradnicima, a i drugim zaposlenicima kosovskih državnih institucija. I iza ovoga, tvrde, stoje Amerikanci koji žele da Kosovo, mimo sporazuma, osnuje vojsku.

Ni to nije sve što su 'ispleli' Amerikanci koji su, prema istim izvorima, krivi za skoro sve što se ondje događa u zadnje vrijeme. Tako im se pripisuje i da su idejni začetnici dizanja carina na srpske proizvode koje je nedavno uzburkalo ionako vatrenu političku situaciju.

Kosovo

CIA

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter