Suđenje u Crnoj Gori kao u komediji

'Ne može mobitel stajati godinu dana zapečaćen, a da ima 94 posto baterije!"


Tomislav Kukec
11.01.2018.13:00
'Ne može mobitel stajati godinu dana zapečaćen, a da ima 94 posto baterije!"
Pixabay

sažeto

Nakon cijele zbrke, sudac je odredio pauzu, jer se više nije dalo ustanoviti koji je mobitel prazan, a koji pun


Tomislav Kukec
11.01.2018.13:00

Suđenje osumnjičenima za pokušaj "državnog udara" u ljeto 2016. u Crnoj Gori, pompozno najavljivano kao "suđenje tisućljeća", polako ali sigurno pretvara se u farsu. Radi se o slučaju u kojem je najprije dvadeset, a kasnije svega devet državljana Srbije optuženo za pokušaj sabotiranja i terorizma prilikom izbora 2016. u Crnoj Gori, a pravosudna tijela sada nastoje rasvijetliti sve okolnosti. No, na današnjem ročištu "zapelo" je na prilično bizarnom detalju.

Kako javljaju podgoričke Vijesti, među dokazima su bili i mobilni telefoni kojima su se koristili osumnjičeni. No, tu je nastao kaos. 

Tako se najprije ispostavilo da je na jednom telefonu prazna baterija, pa se moralo čekati da ga tehničke službe napune. Nakon toga su kao dokaz predočeni drugi mobiteli, no obrana je tu primijetila nelogičnost. Naime, drugi telefoni su imali pune baterije. 

"Ne može telefon stajati godinu dana zapečaćen u depou, a da ima 94 posto baterije", ustvrdila je obrana dodavši da "takva tehnologija ne postoji". Smatraju kako je netko manipulirao dokazima te su zbog toga podnijeli zahtjev da se mobiteli izdvoje iz spisa.  Potom je zatraženo da se na sud donesu svi telefoni iz spisa te da se utvrdi jesu li punjeni i na kojem nivou je njihova baterija". Čak se spominjala i mogućnost kaznene prijave protiv osobe koja je, eto, samo punila baterije telefona, zbog "manipulacije dokazima".

Nakon cijele zbrke, sudac je odredio pauzu, jer se više nije dalo ustanoviti koji je mobitel prazan, a koji pun.

Inače, suđenje je danas i u samom početku bilo poprilično smiješno kada je jednom od svojedoka, Saši Sinđeliću, pokazana fotografija koja nije dokaz iz spisa. On je to prokomentirao sa "Majke vam ga lopovske".

Podijeli članak