POMORSKA POLICIJA U AKCIJI

Crnogorac i šest azijskih gangstera uhićeni u Salomonskom moru, još se traga za brodom na kojem je kokain vrijedan više od 200 milijuna kuna


Tomislav Kukec
12.09.2018.14:25
Crnogorac i šest azijskih gangstera uhićeni u Salomonskom moru, još se traga za brodom na kojem je kokain vrijedan više od 200 milijuna kuna
HINA

sažeto

Tihi ocean već je neko vrijeme vruća točka organiziranog kriminala, a slab nadzor nad koridorima stvara idealne uvjete za krijumčarenje droge


Tomislav Kukec
12.09.2018.14:25

Policija Papue Nove Gvineje traga za olupinom broda kojeg su napustili dileri, a za koji se vjeruje da skriva goleme količine kokaina. 

Pretpostavlja se da se brod nasuao negdje u blizini nenaseljenog vulkanskog otoka u sklopu otočja Siassi, a vjeruje se da je droga skrivena u unutrašnjosti olupine.

Priču je zakotrljao lokalni ribar koji je na obalama Salomonskog mora pronašao paketiće s kokainom. Zapravo, ne baš paketiće - jedanaest vreća punih kokaina bilo je plitko ispod pijeska na obalama otoka. 

Ribar pakete ponio kući

Vjeruje se da je droga bila namijenjena australskom tržištu. Ribar je pokupio pakete s drogom i odnio ih kući na otoku Budi Budi, a onda su mu, kako javlja Vice, za samo nekoliko dana na vrata došli tetovirani gangsteri Azijati tražeći da im se vrati njihova imovina. 

Lokalnog ribara ta je situacija uzrujala, pa je pozvao policiju, koja je potom naganjala gangstere po moru uz pomoć zračnih snaga. Kada su ih konačno uspjeli uhvatiti, 400 kilometara od događaja, ustanovili su da se radi o šest muškaraca iz Hong Konga i jednom iz Crne Gore. 

Došli su i do olupine broda no u njemu je stanje takvo da se ne može pristupiti unutrašnjosti zbog velike količine prolivenog ulja ili dizela. Vjeruje se da je na brodu još više od pedeset paketa punih droge koja bi na tržištu mogla doseći vrijednost od više od dvije stotine milijuna kuna.

Vice objašnjava kako je Tihi ocean već neko vrijeme vruća točka za brojne djelatnosti organiziranog kriminala, a slab nadzor nad koridorima stvara idealne uvjete za krijumčarenje droge, oružja i ljudi u Australiju te Novi Zeland. 

droga

kokain

Crna Gora

kriminal

narkotici

Papua Nova Gvineja

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter