100POSTO KOMENTAR

Danas više ne možeš ni pobjeći iz svog života, a da cijeli internet ne sazna i ne komentira


Lada Novak Starčević
30.07.2017.18:15
Danas više ne možeš ni pobjeći iz svog života, a da cijeli internet ne sazna i ne komentira
Nestali.hr

sažeto

Kad te partner ostavi najjednostavnije je prijaviti nestanak policiji. Ako tko može, oni će naći našu polovicu. Istina, napuknutu, ali ne budimo sitničavi


Lada Novak Starčević
30.07.2017.18:15

U petak je on radio ujutro. Već oko 8.30 je nazvao suprugu. Ona mu je rekla da suši kosu. Kad ju je nakon sat vremena nazvao rekla je da je na bankomatu i da ide kod liječnika. Želeći čuti kakvi su bili nalazi, nazvao ju je još jednom oko 10.30. Tad je mobitel već bio isključen.

Svađali su se ponekad, kažu poznanici. On je bio dosta ljubomoran, to čak priznaje i sam. No, to je bilo prije. Promijenio se, kaže. Skupa su deset godina, otkad je ona imala 14, a on 22 godine. Nerazdvojni.

Došao je kući i nje više nije bilo. Nije se vratila kući. Sad već nije mogao vjerovati da je otišla. Iako je to najavljivala, kažu prijatelji. Pozvao je potom hitnu i policiju. Sve je na brzinu ispričao medijima.

„Molim te, samo mi javi da si dobro, ne drži me u neizvjesnosti“, poručivao joj je.

Ona mu je rekla da joj je dosta

I tako je nekoliko dana trajala javna potraga za nestalom ženom. Svi mediji su pisali o njemu, očajnom suprugu. Njemu koji ju je držao kao kap vode na dlanu… O njoj nije pisalo puno. Na fotografiji je mlada žena malo previše našminkanih očiju. Ne smije se. Ni na drugoj slici se ne smije. Valjda joj je bio loš dan.

Znate što je problem? Ona mu je rekla da joj je dosta. Dosta joj je svega i odlazi. Možda je i našla drugog, ali to i nije toliko bitno. Nije više sretna. Istina, on je očito nije najozbiljnije shvatio. Nekad ne čujemo onog drugog koji je nezadovoljan. Želimo ga i dalje uz sebe. Osjećamo kao da nam trgaju utrobu kad ode.

On je napisao poneki ogorčeni status na Facebook. Sve po PS-u kako već rade današnji parovi. Onda ga je obrisao. Valjda da ne bi ispalo da je otišla. Njemu gospodinu Savršenom. A, i ipak sad policija traga za njom. Ne poklapaju se priče.

Prije bi ljudi prekinuli. Bilo je burno, razbijali su se tanjuri, urlalo se, plakalo, ali bi sve prošlo u četiri zida.  Par bi često prekinuo i svaki odnos. Teško je mirno ostaviti onog koga voliš. Kome si davao svoje srce. Godinama. U ovom slučaju deset godina.

Nakon prekida se ne bi čuli dan, dva, tri, ponekad niti mjesec, ponekad se ne bi čuli nikad više.

A sad? Kad prekineš je najjednostavnije prijaviti nestanak policiji. Ako tko može, oni će naći našu polovicu. Istina, napuknutu, ali ne budimo sitničavi.

Vratit će se čim se sredi

Realno, vjerojatno on nije ni znao gdje je. Nije mu se javila i on se uznemirio. On koji ju je zvao svaki sat s posla. I to kad je prestao biti ljubomoran. Sada 24 sata nije znao gdje je. Izgubio je kontrolu nad njom. Koji je to morao biti pakao u njegovoj glavi?

To i je taman kao nestanak. Pa se slikaš za jedne novine, za druge, kažeš da ste bili polovice iste duše, da si najbolji muž na svijetu, istina ponekad ljubomoran, ali bože moj. Neka proba sad otići kad svi znaju koliko si dobar. A ona? Bjegunka jake šminke. Majka koja je ostavila svoje malo dijete. Tko zna kakva još sve…

I nakon tri dana ona se javila majci. U Njemačkoj je i dobro je. Nije mogla drukčije. Dijete je prije zbrinula kod nje. Vratit će se čim se sredi.

Nadajmo se da nitko od nas neće skoro čuti za nju. I da će po tiho sklopiti komadiće svojeg života, zagrliti svoje dijete i stvarno nestati. Nestati iz ovog neobičnog svijeta gdje ne možeš ni pobjeći ako si nesretan.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala 100posto.hr

100posto komentar

Podijeli članak