Deseci ljudi čekali na žegi

Dok zagrebački taksisti besposleno prosvjeduju, u Dubrovniku nema tko voziti turiste


Dolores Drvodelić
23.06.2017.20:50
Dok zagrebački taksisti besposleno prosvjeduju, u Dubrovniku nema tko voziti turiste
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Poduzetnik Saša Cvetojević snimio je gužvu na stajalištu za taksije i posramio ih objavom na Facebooku


Dolores Drvodelić
23.06.2017.20:50

Poduzetnik Saša Cvetojević objavio je na svom profilu na Facebooku poduži post u kojem se, uz prateći video, potužio na veliki problem s prijevozom turista u našoj turističkoj meki - Dubrovniku. Objavio je video s desecima turista, koji su s kruzera došli razgledati grad, no to nisu mogli, jer po najvećem suncu nije bilo taksija, koji su ih mogli prevesti u obilazak najvažnijih turističkih točaka.

Sve je objasnio pojednostavljenim ekonomskim rječnikom, u kojem je objasnio kako usred turističke sezone postoji itekakva 'POTRAŽNJA' za taksističkim prijevozom, a 'PONUDA' je, u najmanju ruku, neusklađena potražnji. Nadovezao se i na gorući problem između Ubera i taksista, koji je u Zagrebu ovog tjedna dosegao vrhunac, o čemu možete čitati ovdje.

Cvetojević je napisao kako su slike turista, koji ne znaju kako bi došli do centra jednog od najljepših gradova na svijetu, sramotne za našu zemlju. Osudio je i postojeće zakone i regulaciju prometa, koja nije prilagođena modernom dobu i ne ažurira se u skladu sa, svake godine sve većim, priljevom turista na našu obalu.

Post možete pročitati u cjelosti:

Inače, dulist.hr napominje kako je tijekom dana, prema brojaču gostiju, grad posjetilo gotovo osam tisuća gostiju. Iako je brojač gostiju još uvijek u testnoj fazi, brojke su poprilično točne, a one ukazuju na to kako bi prijevoz turista mogao postati još veći problem.

Iako Saša Cvetojević jasno naglašava u postu kako se tu ne radi niti o Uberu, niti o taksistima, poznat je kao jedan od prvih Hrvata koji se vozio Uberom u Hrvatskoj te po svojem animozitetu prema pojedinim taksi-prijevoznicima u državi.

Hrvatska

turizam

Dubrovnik

turisti

Uber

taksisti

Saša Cvetojević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter