Čija je plaža?

Direktor: Nismo potjerali Trogiranku s plaže, samo smo je zamolili da se smjesti drugdje


Ružica Matić
17.07.2017.22:10
Direktor: Nismo potjerali Trogiranku s plaže, samo smo je zamolili da se smjesti drugdje
Nikola Vilic / CROPIX

sažeto

Ne koristimo cjelokupnu površinu koja nam je odobrena koncesijom, niti to namjeravamo, poručuju iz hotela Brown Beach House


Ružica Matić
17.07.2017.22:10

Direktor trogirskog hotela Brown Beach House, na čijoj je plaži mještanka Barbara Buličić doživjela neugodno iskustvo koje je podijelila na Facebook grupi JAVNO JE DOBRO - DOBRO JE JAVNO!, kaže kako je nisu potjerali s plaže, već su je samo zamolili da se smjeste drugdje. 

„Ispričavamo se gospođi Buličić što se nije osjećala ugodno nakon što ju je naš djelatnik danas zamolio da ručnik stavi na drugi dio plaže samo zato jer se u tom dijelu oko smokve još uvijek provode radovi uređenja. Brown Beach House od otvorenja prošle godine izvrsno surađuje s lokalnom zajednicom, većina naših djelatnika, uključujući i one na višim menadžerskim pozicijama, su Trogirani, Kaštelani i Splićani i upravo kako bismo što manje uzurpirali javni prostor ni ne koristimo cjelokupnu površinu koja nam je odobrena koncesijom, niti to namjeravamo.

U potpunosti poštujemo zakone države u kojoj poslujemo te veliku pažnju posvećujemo dobrim odnosima s lokalnom zajednicom te nam je jako žao sto se gđa. Buličić nije osjetila dobrodošlom no htio bih precizirati da je danas zamoljena da se smjesti na drugi dio plaže, a nikako da je napusti. Svakodnevno imamo veliki broj domaćih gostiju na bazenu i u restoranu hotela, svi su i više nego dobrodošli u Brown Beach House hotel i popratne objekte, a posebno Trogirani, naši domaćini", izjavio je direktor hotela Max Devoldere.

Brown Beach House luksuzni je boutique hotel na Čiovu otvoren lani u kojem noćenje s doručkom ovih dana stoji od 2.500 kuna na više. Odmah nakon otvorenja u njemu je odsjeo bivši britanski premijer Tony Blair. 

Trogiranka je u svojem opisu događaja napisala kako su joj rekli da je na spornom dijelu plaže zabranjeno boraviti po nalogu direktora hotela.  

Barbara Buličić

"Upravo sam zamoljena da se udaljim iz hlada ispod smokve na plaži na koju sam prvi put došla prije 40 godina, a od ove godine plažu koristi i hotel Brown Beach House Trogir. Tu smokvu je moguće moj dida posadio prije 75 godina. Obratilo mi se dvoje adolescenata, jako važnih i bitnih jer eto nose uniforme gore spomenutog hotela. Na upit po čijem nalogu je tu zabranjeno boraviti, dobila sam odgovor da je to po nalogu glavnog menagera hotela gosp. Maxa, znate on je Belgijanac. Instant sam se popela u hotel naći gospodina Maxa, ali on nije našao za shodno da me sasluša. Eto, morala sam ovu frustraciju podijeliti s nekim i ne mislim stati na ovome. Ako znate kome i kako se obratiti za ovakve slučajeve, molim da me uputite", objavila je na Facebooku Barbara Buličić i priložila dvije fotografije s lica mjesta iz kojih baš i nije jasno o kakvim radovima govori direktor Devoldere.

Barbara Buličić

Prema Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama plaže bi trebale biti opće dobro, dakle nešto na što svi građani imaju pravo, i to se ne bi smjelo mijenjati ni u slučajevima kad netko ima koncesiju na određenu plažu. 

plaža

Trogir

koncesija

Brown Beach House

Podijeli članak