POTRESAN VIDEO: URLICI I KRIKOVI 'OVRŠENOG' DJETETA

Dječakova (5) majka, koja ga je ostavila kao bebu, vratila se nakon smrti njegovog oca i napravila kaos


Tomislav Kukec
02.11.2017.08:30
Dječakova (5) majka, koja ga je ostavila kao bebu, vratila se nakon smrti njegovog oca i napravila kaos

sažeto

Dječakov otac je preminuo i majka djeteta, koja se - kako priča obitelj - godinama nije ni javljala, sada želi dijete nazad. Naši sugovornici uvjereni su da je to zato jer majka želi nasljedstvo koje pripada dječaku


Tomislav Kukec
02.11.2017.08:30

Video kojeg objavljujemo zoran je primjer kako to izgleda kada se birokratizirane socijalne službe uključe u život neke obitelji. 

Obitelj iz Novog Sada, koja nam je dala suglasnost da objavimo ovu snimku, ima tešku povijest. Majka je, kaže naš sugovornik, ostavila svoje dijete kada je imalo samo pet mjeseci. Dijete je ostalo živjeti s ocem i njegovom obitelji.

Godinama su ga podizali, hranili i odgajali, te brinuli da su mu sve potrebe zadovoljene.  No, dječakov otac je preminuo i majka djeteta, koja se - kako priča obitelj - godinama nije ni javljala, sada želi dijete nazad. Naši sugovornici uvjereni su da je to zato jer majka želi nasljedstvo koje pripada dječaku. 

Nasilje nad nemoćnim mališanom

"Tko poznaje mene i moju porodicu zna i našeg N. Odgajali smo malog N. nakon što ga je majka ostavila sa samo 5 mjeseci, sve do sada kada ima pet i pol godina. Za svo to vrijeme ni jedan jedini poziv od 'majke'. I sada nakon smrti N.-ovog tate, pojavljuje se 'majka', sada kada su djeca jedini nasljednici, odjednom ga želi. I na žalost, o nastavku njegovog života odlučuju ljudi (Centar za socijalni rad) koji toliko rade profesionalno, da im ne bi dao dozvolu da odlučuju ni o udomljavanju pasa", kaže naš sugovornik. 

Ističe da je u prošlosti bilo i slučajeva majčina nasilja nad djetetom, a pogotovo ga smeta okrutan način na koji je socijalna služba 'ovršila' maleno dijete.

dijete

roditeljstvo

ovrha nad djetetom

Podijeli članak