VIDEO: TATA SLAVEN OPET JAŠE

'Dobročinitelj' koji je prijavljen za utaju 1,3 milijuna kuna opet skuplja novac za bolesnu djecu


Tomislav Kukec
22.01.2018.20:50
'Dobročinitelj' koji je prijavljen za utaju 1,3 milijuna kuna opet skuplja novac za bolesnu djecu
Danijel Soldo / CROPIX

sažeto

Udruga Grad anđela, kojoj je Slaven Vujić na čelu, prošle se godine našla u središtu financijskog skandala, no i dalje poziva ljude da im daju novac


Tomislav Kukec
22.01.2018.20:50

Iako opterećen brojnim financijskim aferama, o kojima je 100posto iscrpno izvještavao, Slaven Vujić, poznat i kako "tata Slaven", nastavlja uzimati novac od onih koji vjeruju da na taj način pomažu teško bolesnoj djeci. 

Na Facebooku se tako "Dom anđela" kojeg vodi Vujić zahvalio donatorima koji su im uplatili po 100 ili 150 kuna riječima "malo po malo, dobro je". Također, pozvali su da im se uplati još novca i to na račun udruge Grad Anđela. Upravo ta se udruga prošle godine našla u središtu financijskog skandala.

"Slaven Vujić je pokvarenjak kakvog nema! Sve nas je prevario zbog prokletog novca. Prema našim procjenama preko udruga Grad anđela i Senzori izvukao je i uzeo 1,3 milijuna kuna. Najgore je što zbog onog što je napravio ljudi gube vjeru i volju da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija – bespomoćnoj djeci. To nam je najodvratnije“, rekao je prošle godine za 100posto Zvonimir Rukavina, jedan od četvero bivših suradnika Slavena Vujića iz udruge Grad anđela koji su ga prijavili DORH-u. 

Prijavljen i tužiteljstvu

Vujićeva ideja je bila naoko plemenita. On je htio dvorac Dioš u Končanici, poznat i kao Marijin Dvor, prenamijeniti u mjesto gdje bi bolesna djeca i njihovi roditelji mogli dobiti besplatan smještaj kada im zatreba. No, nije sve išlo tako glatko. Unatoč brojnim donacijama građana koji su htjeli pomoći ideju, projekt nikad nije zaživio, a ispostavilo se i da su radovi na dvorcu vođeni bez ikakve dokumentacije. Novac je, tvrdili su suradnici, nestao u Vujićevom džepu. Ogorčeni članovi udruge obraćali su se medijima, prikupljali dokumentaciju pa čak i prijavili Vujića tužiteljstvu, no čini se kako ga to nije zaustavilo. 

Dapače, Slaven Vujić i njegov Grad Anđela, dakle, opet traže novac od građana. Ovog puta, u nedostatku dvorca Dioš, Vujić je svoj "Dom anđela" napravio u vlastitoj kući u Igrišću nadomak Zagreba. Problem je, što su isticali članovi udruge, što je Vujić tu svoju kuću opremao i obnavljao novcem kojeg su građani poklonili za uređenje dvorca i "Doma anđela". Bivši Vujićevi suradnici upozoravali su i na moguće postojanje fiktivnih računa te preplaćenih radova, tvrdeći kako je najizglednije da je Vujić taj novac utrošio na vlastite potrebe. 

"Ništa nisam kriv"

Kada smo ga suočili s navodima njegovih dojučerašnjih partnera, "tata Slaven" odbio je razgovarati s našom ekipom. Kasnije se oglasio na Facebooku te u emotivnom statusu rekao kako ništa nije kriv, a pitao je svoje pratitelje i zaboravljaju li što je sve učinio za djecu. 

Udruga, kao što sada vidimo, funkcionira i dalje, te uredno prima donacije. Projekt dvorca Dioš vjerojatno je i dalje samo mrtvo slovo na papiru, a njegova kuća i dalje je prenamijenjena u u centar "Dom anđela". No, na Facebooku nije jasno koliko je uopće djece trenutno u domu, odnosno roditelja, te kako se troše novci. Slaven Vujić redovito odbija novinare, pa ga nije imalo smisla kontaktirati no ovog puta.

Pogledajte naša posljednja dva neslavna pokušaja dobivanja odgovora od "tate Slavena". Prvi video snimljen je pred njegovom kućom u Igrišću, gdje tvrdi da sad smješta bolesnu djecu:

tata Slaven

Grad anđela

Dom anđela

financijska afera

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter