video: psina u elizejskoj palači

Dok je Macron sastančio s ministrima, njegov pas iza leđa im je 'krstio' raskošni kamin


Ružica Matić
22.10.2017.19:20
Dok je Macron sastančio s ministrima, njegov pas iza leđa im je 'krstio' raskošni kamin
Reuters

sažeto

Francuski predsjednik i troje ministara mogli su samo bespomoćno gledati što im nestašni Nemo radi iza leđa


Ružica Matić
22.10.2017.19:20

Bio je to vrlo ozbiljan razgovor, francuski predsjednik Emmanuel Macron s troje mladih ministara je u Elizejskoj palači raspravljao o gradskim investicijama, kad se začuo neobičan zvuk.   

Četvorka je mogla samo bespomoćno gledati kako Macronov pas Nemo, dvogodišnji labrador-grifon, dignute noge obavlja malu nuždu u raskošni kamin.  

Nemovu nepodopštinu u predsjedničkom uredu zabilježila je kamera televizije TF1.

„Pitala sam se kakva je to buka“, prokomentirala je ministrica ekologije Brune Poirson, koju je Nemo prekinuo u izlaganju.

„Događa li se to često?“, zanimalo je ministra Juliena Denormandiea, Macronova dugogodišnjeg pomoćnika.

„Potaknuli ste krajnje neobično ponašanje mog psa“, odgovorio je Macron smijući se. Ostao je sjediti u svojoj fotelji, a video ne prikazuje tko je počistio nered za njegovim psom.

U Elizejskoj palači, koja je ured i rezidencija francuskih predsjednika, već je bilo problema s ljubimcima. Pas Nicolasa Sarkozyja neumorno je žvakao i glodao rubove skupocjenog namještaja pa su nakon njegova mandata utrošene tisuće eura u restauraciju.   

Sumo, minijaturni maltezer Jacquesa Chiraca, postao je pak depresivan kad se nakon njegova mandata morao preseliti iz velebne palače u stan i počeo napadati svog vlasnika sve dok ga Chirac nije otjerao, piše Guardian.  

Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga Brigitte ljetos su usvojili Nema iz azila za životinje. Dobio je ime po kapetanu Nemu, jednom od Macronovih najdražih literarnih junaka, a čiji je pisac Jules Verne iz njegova rodnog grada Amiensa. 

Emmanuel Macron

Elizejska palača

pas Nemo

Podijeli članak