vodič za naše političare

Neotvaranje mailova nas košta i kao državu i kao društvo. Specijalizirani američki magazin pokazao je da ima lijeka za HDZ i MORH!


Daniel Radman
16.01.2019.15:10
Neotvaranje mailova nas košta i kao državu i kao društvo. Specijalizirani američki magazin pokazao je da ima lijeka za HDZ i MORH!
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Uz pomoć psihologa može se bolje upravljati elektronskom poštom te smanjiti vrijeme koje se provodi pred računalom


Daniel Radman
16.01.2019.15:10

Imaju li naši političari, državni i stranački dužnosnici strah od elektronske pošte? Da su kojim slučajem bili pedantni, a očito im toga nedostaje, neke stvari bi lijepo mogli izbjeći. Recimo, Ministarstvo obrane ne bi priredilo onu blamažu oko kupnje aviona koji zapravo nisu bili na prodaju, niti bi u priču uvalili predsjednicu koja je, jadna, zbog tog straha danima tvrdila da 'non-paper' ne postoji.

No, ne mora se mailom spašavati kompletna hrvatska avijacija, možemo to spusti i na ljudski nivo. Da je netko u HDZ-u bio vrijedan, otvorio 'inbox' i kliknuo na mail Mare Tomašević možda obiteljska drama koju je supruga požeško-slavonskog župana proživljavala ne bi imala ovakve posljedice. Na to nas je danas, kad je nastavljeno suđenje Alojzu, podsjetila Jadranka Kosor i malo 'bocnula' premijera putem 'twittera' sa statusom 'Ni mailove ni pisma Mare Tomašević nitko nije vidio'.

Straha se može riješiti u tri koraka

Predsjednik HDZ-a je, ako ste zaboravili, tada odgovorio kako 'ima puno mailova koji dođu anonimno', a 'u šumi mailova mnogi su teško shvatljivi'.

No, srećom, ima lijeka za ove probleme s elektronskom poštom, koje psiholgija naziva Email Anxiety, nije to neriješivo. Da se otvaraju, proslijeđuju, s malo truda bi zaista mogli biti i sretnija i uspješnija država, a za pravu ruku im može poslužiti članak s uglednog magazina Psychology Today koji im u tri koraka nudi savjete kako se nositi s tjeskobom. Kažu, stanje se ne može promjeniti preko noći, ali se može bolje upravljati mailom te smanjiti vrijeme koje provodite e-poštom. 

MORH

mail

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter