Kolinda ide na inauguraciju Vučiću

'Dužnost je dviju država koje imaju otvorena pitanja da ih rješavaju i grade dobre odnose'


HINA
03.06.2017.20:20
'Dužnost je dviju država koje imaju otvorena pitanja da ih rješavaju i grade dobre odnose'
Cropix

sažeto

Hrvatsku predsjednicu Vučić je pozvao na inauguraciju na skupu u Sloveniji


HINA
03.06.2017.20:20

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u subotu na summitu Brdo-Brijuni u Sloveniji da će sudjelovati u Beogradu na inauguraciji novog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dosadašnji srbijanski premijer u subotu je na skupu predsjednika država jugoistočne Europe na Brdu kod Kranja prvi put sudjelovao u novom svojstvu predsjednika države i tom je prigodom pozvao kolege iz okruženja da dođu u Beograd na njegovu inauguraciju.

Rekao je da će na svečanost doći i mnogi drugi iz susjedstva, Europe i svijeta.

Odlazak u Beograd potvrdila je i hrvatska predsjednica na konferenciji za novinare sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom i s njemačkim predsjednikom Frankom-Walterom Steinmeierom, posebnim gostom skupa. 

Dužnost je dviju država koje imaju otvorena pitanja da ih rješavaju i grade dobre odnose "u interesu hrvatskog i srpskog naroda i svih građana", rekla je hrvatska predsjednica.

"Doći će (makedonski predsjednik Đorge) Ivanov, vjerujem i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Slovenije Borut Pahor, siguran sam da će doći i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović", kazao je Vučić novinarima u stanci sastanka na kojem se susreo i razgovarao i sa Steinmeierom.

Srbija

Kolinda Grabar Kitarović

Aleksandar Vučić

inauguracija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter