prvi pet friendly fakultet u hrvatskoj

Filozofski u Osijeku dozvolio studentima da dovode ljubimce, ali ne smiju s njima na predavanja


Ružica Matić
11.11.2017.19:30
Filozofski u Osijeku dozvolio studentima da dovode ljubimce, ali ne smiju s njima na predavanja
Ivica Pejić

sažeto

Fakultet je donio i poseban pravilnik koji određuje sigurnosne i higijenske te druge uvjete kojih se vlasnici moraju pridržavati


Ružica Matić
11.11.2017.19:30

Filozofski fakultet u Osijeku postao je prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj. 

Psi i drugi su ljubimci dobrodošli, ali moraju biti prikladno smješteni. Posebno će to značiti osobama koje zbog zdravstvenih razloga moraju biti u pratnji psa, a kojima do sada nije bilo omogućeno uvesti ga na fakultet. Fakultet je donio i poseban pravilnik koji određuje sigurnosne i higijenske te druge uvjete koji moraju biti ispunjeni i kojih se vlasnici moraju pridržavati pri uvođenju životinje na fakultet, javlja SiBhr.

Tko dovede kućnog ljubimca mora se prvo prijaviti na porti, registrirati sebe kao vlasnika i kućnog ljubimca, reći vrijeme ostajanja na fakultetu i svrhu, a predviđena su uglavnom kraća zadržavanja. Pritom ne smije ometati nastavu, ispite i ostale redovite aktivnosti fakulteta, na koje ljubimci ipak neće moći.

Tako će vlasnici u pratnji svog psa moći zajedno u fakultetske službe - referadu, knjižnicu i bilo koji ured. Cilj je ove odluke senzibilizirati javnost o suživotu sa životinjama.

ljubimci

pet friendly

Filozofski fakultet u Osijeku

Podijeli članak