HRVATSKI GARDALAND

FOTO: Na 45 tisuća kvadrata otvoren Fun Park Mirnovec u Biogradu na Moru


Juraj Filipović
15.07.2017.17:35
FOTO: Na 45 tisuća kvadrata otvoren Fun Park Mirnovec u Biogradu na Moru
Luka Gerlanc / CROPIX

sažeto

Osmišljen je kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za djecu


Juraj Filipović
15.07.2017.17:35

Vodeni tobogan, adrenalinsko klatno, panoramski kotač i roller coasteri samo su neke od 25 atrakcija u Fun Parku Mirnovec, smještenom u Biogradu na Moru, koji sutra otvara vrata prvim posjetiteljima.

Podijeljen u tri tematske cjeline

Riječ je o prvom tematsko-zabavnom parku za djecu i odrasle u našoj zemlji, iza kojeg stoji tvrtka Mirnovec, poznata po pirotehnici. Park se prostire na 45 tisuća kvadrata, a smješten je na parceli koja je dva kilometra udaljena od Biograda.

CROPIX

Osmišljen je kao kombinacija adrenalinskih vožnji i zabave za djecu. Podijeljen je u tri tematske cjeline: Gusarski grad, gdje su obiteljske vožnje, Svemir, u kojem su brže vožnje za tinejdžere, te Divlji zapad, u kojem su klasične vožnje, namijenjene mališanima. Svaki dio parka uređen je u skladu sa svojim nazivom. O tome koliko je posao bio velik govori činjenica da je za prijevoz samo jedne atrakcije trebalo angažirati čak 17 šlepera.

Osim zabavnih sadržaja tu su restorani, kafići i šetnica

"Dugo sam ovo pripremao - nekih šest godina sam putovao svijetom, posjećivao zabavne parkove, obilazio sajmove, razgovarao s proizvođačima... Park koji je otvoren završetak je tog posla i nestrpljiv sam da vidim kako će se ljudima svidjeti", kaže Franjo Koletić, vlasnik Mirnovca za Jutarnji.

CROPIX

U parku su, osim zabavnih sadržaja, i veliki restoran, tri ugostiteljska objekta, kafić te šetnica. Ondje je i pozornica na kojoj će se održavati mnogi nastupi i predstave. Park će raditi sedam mjeseci godišnje: od ranog proljeća do početka studenog. Iznimka tijekom zime bit će dani između Božića i Nove godine, kada će park raditi. U njega stane pet tisuća ljudi, a na ulazu se nalazi "games hall" - dvorana u kojoj su elektroničke igrice i simulatori. Da bi se ušlo u nju ne treba kupiti ulaznicu za park, nego samo žetone za ulaz u igraonicu.

Biograd na moru

Fun Park Mirnovec

zabavnji park

Mirnovec

Franjo Koletić

Podijeli članak