kakav je to zakon koji ovakvo nešto omogućava

Gospodinu Daruvarcu ne sviđa se u zatvoru. Žalio se i sud ga pušta na slobodu pa već u nedjelju može u miru piti kavu na Kalelargi


Mia Mitrović
06.02.2019.10:00
Gospodinu Daruvarcu ne sviđa se u zatvoru. Žalio se i sud ga pušta na slobodu pa već u nedjelju može u miru piti kavu na Kalelargi
Cropix/arhiva

sažeto

Kovačević je u zatvoru proveo šest mjeseci što je maksimalan rok predviđen za djelo za koje ga se tereti


Mia Mitrović
06.02.2019.10:00

Darko Kovačević u javnosti poznat kao Daruvarac 10. je siječnja nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke. Slučaj je sablaznio Hrvatsku, a sablažnjava i činjenica da će Daruvarac već u nedjelju moći slobodno pijuckati kavu na Kalelargi.

Daruvarcu je inače pritvor produljen do pravomoćnosti presude, no izlazi na slobodu jer su istekli svi rokovi u kojima može biti pritvoren za djelo za koje je predviđena kazna do pet godina (nanošenje teških tjelesnih ozljeda).

Dvojno državljanstvo 

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Kovačević je u zatvoru proveo šest mjeseci što je maksimalan rok predviđen za djelo za koje ga se tereti. Prema Zakonu o kaznenom postupku, Daruvarac je u pritvoru mogao povesti do mjesec dana nakon nepravomoćne presude. Pritvor bi mu mogao biti produljen jedino u slučaju da je unutar tih mjesec dana donesena pravomoćna presuda, piše Jutarnji.

U nedjelju ističe rok od mjesec dana, a Daruvarac je navodno odmah nakon nepravomoćne presude podnio žalbu na rješenje o produljenju istražnog zatvora, a Županijski je sud potom donio odluku o ograničavanju trajanja istražnog zatvora na maksimalnih mjesec dana.

Zadar

pritvor

Darko Kovačević Daruvarac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter