ovo je baš dno

Gospođu Mlinarević Sopta nazvali smo i pitali za komentar nakon što je dobila odvratne prijetnje koje je prijavila policiji: 'Kako govoriš protiv hrvatskog naroda, mogla bi ostati i bez druge sise'


Mia Peretić
13.03.2019.13:00
Gospođu Mlinarević Sopta nazvali smo i pitali za komentar nakon što je dobila odvratne prijetnje koje je prijavila policiji: 'Kako govoriš protiv hrvatskog naroda, mogla bi ostati i bez druge sise'
Paun Paunović/CROPIX

sažeto

Sve je počelo nakon vijesti da će postati ambasadorica BiH u Češkoj


Mia Peretić
13.03.2019.13:00

Nakon vijesti da će uskoro postati ambasadorica BiH u Republici Češkoj, bosansko-hercehovačka spisateljica Martina Mlinarević Sopta primila je zaista odvratne prijetnje, a na svom Facebooku ih je uz status "Samo jako" neke je i objavila.

Uvrede uz krenule stizati odmah nakon što je Klix.ba objavio informacije o imenovanju, a neki očito nisu imali problem da, za takav profil iznenađujuće, pod vlastitim imenom i prezimenom napišu rečenice poput "Kako pravo govoriš protiv hrvatskog naroda, mogla bi ostat i bez druge sise, idi blati u češkoj hrvatski narod".

Zgrožena prijetnjama, sve je prijavila policiji

Gospođu Mlinarević Sopta nazvali smo i pitali za komentar čitave situacije, kratko nam je rekla da je u šoku i da se osjeća grozno, te da je sve prijavila policiji i udruženju novinara, no da više od toga trenutno ne želi reći. 

Bez dlake na jeziku

Martina Mlinarević Sopta u javnosti je poznata kao spisateljica koja bez dlake na jeziku govori o svim društvenim problemima, posebno o onima zbog kojih većina zabija glavu u pijesak, poput položaja i prava žena ili političke situacije u BiH.

Otvorena i u borbi s rakom dojke

Otvoreno je progovorila i o svojoj borbi s rakom dojke, koju je i opisala u svojoj knjizi "Huzur", a pristala je i na fotografiranje nakon odstranjenja dojke. Stoga je posebno degutantno što se većina uvreda odnosi baš na njezino zdravstveno stanje.

"Ovo bi moglo izugledati malo grubo, pošto vidim da je vecina komentara ljepseg spola, ali moram...Zna li ova alapača što sebe književnicom naziva da Česi vole žene sa vecim poprsjem? Di je se ona onda jadana zaputila sa jednom? 
I unaprijed se ispricavam zenama sa karcinomom dojke da me ne shvate pogresno. Ali ova u Češkoj nema nikakve šanse..". 

"Krepaj d***o, dao Bog da ti i dica krepaju od raka govno Balisko idi Komsicu popusi k*****u", samo su neke od poruka upućene spisateljici. 

Facebook/Martina Mlinarević Sopta

Što reći, talog društva zaista nema nacionalnost ili etničku pripadnost, već se radi o univerzalnom dnu.

prijetnje

Martina Mlinarević Sopta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter