bandić stvarno odustao?

Građani više ne dežuraju u parku na Savici, uklonjena je ograda za radove


Ružica Matić
27.05.2017.12:20
Građani više ne dežuraju u parku na Savici, uklonjena je ograda za radove
Tomislav Kristo / CROPIX

sažeto

Uklanjanje ograde bio je prvi zahtjev članova inicijative Čuvamo naš park koji su se suprotstavili planu gradonačelnika Milana Bandića da potroši 12 milijuna kuna na uređenje parka


Ružica Matić
27.05.2017.12:20

U subotu ujutro radnici su iz parka na Savici uklonili ogradu koja je označavala područje na kojem se trebao urediti sporni park protiv kojeg su se pobunili stanovnici tog zagrebačkog kvarta. 

"Mi od jutros više ne dežuramo jer radovi su nemogući bez ograde, ali dežurat ćemo opet ako bude potrebno", kaže Nevenka Trumbetaš Bakić iz inicijative Čuvamo naš park. 

Uklanjanje ograde bio je prvi zahtjev članova inicijative Čuvamo naš park koji su se suprotstavili planu gradonačelnika Milana Bandića da potroši 12 milijuna kuna na uređenje parka koji bi imao i tartan stazu. 

"Sad očekujemo i da se uklone table o gradnji te da se park vrati u prvobitno stanje. Kad se ispune i ti uvjeti možemo pokrenuti javnu raspravu o parku. Nadamo se da će se novac koji je bio namijenjen za uređenje parka iskoristiti za prave i urgentne probleme našeg kvarta. Prije svega, želimo da se zamijeni azbestni krov na osnovnoj školi koji ugrožava zdravlje djece te da se škola obnovi", rekla je Nevenka Trumbetaš Bakić iz inicijative Čuvamo naš park. 

U blizini parka koji je digao na noge stanovnike Savice gradonačelnik Bandić pred lokalne izbore je pokrenuo još jedan projekt - uređenje parka za pse na 12.000 kvadratnih metara ograđenog prostora. Uz park, uređuje se i šetnica s klupama za odmor, a Grad to plaća oko milijun kuna. Park za pse trebao bi biti otvoren ovog vikenda. 

Savica

park

park za pse

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter