VIDEO: JE LI OVO MOGUĆE?

Jaka tuča pala u Istri, izgleda kao da je pao snijeg, turisti na putu do plaže čekaju ralicu


Tomislav Kukec
26.07.2017.15:10
Jaka tuča pala u Istri, izgleda kao da je pao snijeg, turisti na putu do plaže čekaju ralicu
Screenshot/Facebook

sažeto

Turisti u koloni na cesti između Plomina i Labina čekaju ralicu da rasčisti prometnicu


Tomislav Kukec
26.07.2017.15:10

Iako smo u prvom trenutku mislili da je riječ o šali, čini se kako su informacije o nevjerojatnom vremenskom fenomenu istinite: nedaleko Labina u Istri pala je tuča pomiješana sa snijegom i izazvala kaos na lokalnoj cesti!

Usred srpnja i nakon temperatura koje su se kretale i iznad 35 stupnjeva Celzijevih, potpuno je nevjerojatno vidjeti prizore turista koji u koloni na cesti čekaju da prođe ralica kako bi nastavili put prema plažama. 

Sve to događa se na cesti između Plomina i Labina iako je, primjerice, u Puli temperatura čak 27 stupnjeva. Ako su ove snimke autentične, vjerojatno se radi o snažnijoj tuči koja je zatrpala cestu.

Dežurna sinoptičarka u Državnom hidrometeorološkom zavodu potvrdila nam je da snimke nisu šala. Kaže kako je na radaru bio vidljiv razvoj oblaka s mogućom tučom, tako da se vjerojatno radi o jakoj tuči većeg zrna te sugradici. Sinoptičarka kaže i kako takve pojave nisu uobičajene za naše podneblje, ali ovo nije jedinstven slučaj, već je takvih slučajeva usred ljeta bilo. No, uglavnom u kontinentalnom dijelu zemlje, naročito u Hrvatskom Zagorju i Međimurju.

snijeg

Istra

labin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter