anketa: što bi još mogli tražiti?

Haso, Esih i ekipica uhvatili su Mikija za mu*a: Kako je glavni gradski baja postao pokorni mišić, koji samo viče - nisam kriv, nisam kriv


Ana Lonjak
13.11.2018.12:35
Haso, Esih i ekipica uhvatili su Mikija za mu*a: Kako je glavni gradski baja postao pokorni mišić, koji samo viče  - nisam kriv, nisam kriv
Cropix

sažeto

Inače bi Bandić do sada takav orah slomio u zubima k'o od šale, ispljunuo ga i uzviknuo pobjedonosno: 'Idemo dalje delat' ali Haso, Esih i ekipa rade mu neviđene probleme


Ana Lonjak
13.11.2018.12:35

Po prvi puta od vladavine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dogodilo se da je Miki naišao na jako tvrdi orah. Inače bi on do sada takav orah slomio u zubima k'o od šale, ispljunuo ga i uzviknuo pobjedonosno: 'Idemo dalje delat' ali Haso, Esih i ekipa rade mu neviđene probleme. I po prvi postoji netko tko ga voza poput malog preplašenog miša. A taj mali miš ovih dana naokolo trčka i samo viče - "nisam kriv, nisam kriv". 

Tako se Bandić po ne znam koji put, a danas ponovno na Media servisu ispričao jer je u Zagreb pozvao Dragana Markovića Palmu, predsjednika Skupštine srpskog grada Jagodine i bivšeg prijatelja srpskog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

"Ja priznam, nisam savršen i pogriješio sam. Ne znajući što je tko radio ’91. i ’92. u Jagodini i nije moje da to bilježim. On može doći u Hrvatsku kad god hoće, a ja sam napravio pogrešku što sam ga ja pozvao. On može doći, on je slobodan građanin i nije napravio ništa. A to što se družio s Arkanom, da sam znao onda ne bih. I sad koristim priliku da se ispričam ne samo braniteljima, nego svim građanima”, rekao je Bandić. 

Palma je samo dobro uletio da ga pritisnu

Zašto toliko isprika? Zašto toliko pokornosti u čovjeku koji do sada nije slušao druge i uvijek je radio po svom. Jesu li Bandićeve isprike iskrene ili to radi vrlo smišljeno pa makar u to i ne vjerovao. Naime, susret Bandića i Palme Neovisnima je došao u savršen trenutak i služio im samo kao okidač da pritisnu Mikija za mu*a i krenu u realizaciju svojih ciljeva. 

Skupe li oporbeni zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini 21 ruku koja će glasati protiv proračuna za 2019. godinu koji bi uskoro trebao predložiti gradonačelnik Milan Bandić, potporu sa svojih pet zastupnika dat će im i Neovisni za Hrvatsku. Padom Bandićeva proračuna, Zagrebu prijeti prvo privremeno financiranje, a ako 21 zastupnik i Neovisni i dalje budu složni, odbit će se i takav zahtjev, što bi značilo da će Zagreb na izbore za Skupštinu u travnju sljedeće godine.

Vrte na koncu poput malog lutka i on sad mora plesati kako oni kažu

I to je razlog zašto Miki pleše kako mu Hasanbegović, Bruno Esih i ekipa nalažu. I zato je gradonačelnik spreman pojesti stotine žaba, zakupiti oglasne prostore za ispriku u svim medijima i ispričavati se danima. Ali, te isprike da ne bi bilo zabune govori jedino jer  ga Haso, Esih i ekipa vrte na koncu poput malog lutka i on sad mora plesati u njihovom ritmu. A da je to vrlo jasno, pokazuje i slijed njegovih isprika.  

Prvo je Hasanbegović prozvao Bandića zbog susreta s Palmom te mu poručio:  "Tražim ispriku ili odlazimo sa sjednice" pa se Bandić ispričao svim braniteljima i to na konferenciji i putem oglasa koji smo platili mi građani.  

Esih je, pak, nakon toga ponovila kako "sve ostaje isto jer još nisu čuli ispriku svim građanima Grada Zagreba", već samo "istinskim braniteljima". Ali evo, gospodin Bandić je danas brže bolje u intervju opet se ispričao, rekavši: "Ispričavam se svim građanima zbog susreta s Palmom".

Kako se Miki koprcka u ispunjavanju njihovih zavjeta, napravili smo anektu što bi oni još mogli zabavno zatražiti od gradonačelnika. 

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter