trebamo se zapitati

Hawking prije smrti snimio poruku s dramatičnim upozorenjem: predvidio što čeka mlade generacije, a osvrnuo se i na Trumpa


100posto
16.10.2018.08:35
Hawking prije smrti snimio poruku s dramatičnim upozorenjem: predvidio što čeka mlade generacije, a osvrnuo se i na Trumpa
Getty Images

sažeto

'Važno je da ne odustanete. Dajte mašti na volju. Oblikujte budućnost', poručio je mladima


100posto
16.10.2018.08:35

Stephen Hawking prije smrti snimio je poruku za svijet koja je puštena na predstavljanju njegove nove knjige "Kratki odgovori na velika pitanja". Hawking je u poruci rekao da su obrazovanje i znanost u većoj opasnosti nego ikad prije i da se ne poštuju znanstvenici. 

Također j eu poruci rekao da je izbor Donalda Trumpa za američkog predsjednika i Brexit dijelovi "globalnog revolta protiv stručnjaka, što uključuje i znanstvenike". Poznati fizičar poručio je kako znanost tek mora riješi velike probleme svijeta, koji uključuju klimatske promjene, prenaseljenost, izumiranje vrsta, uništavanje šuma.

"U opasnosti smo da postanemo kulturno izolirani i da postanemo otoci, sve udaljeniji od mjesta na kojima dolazi do napretka", poručio je Hawking. 

Osvrnuo se i na mlade generacije te rekao da će njihova budućnost zavisiti od znanosti i tehnologije više nego bilo koja generacija ranije", rekao je.

A poruku je završio mladima poručivši im da "pogledaju gore u zvijezde, a ne dolje u svoja stopala" te da se zapitaju zbog čega postoji svemir.

"Važno je da ne odustanete. Dajte mašti na volju. Oblikujte budućnost", poručio je.

Stephen Hawking

fizičar

newsletter

Prijavite se na Newsletter