ZAPISANO U SNOVIMA

Hladnokrvni ubojica godinama prije sanjao je brutalni masakr: Sanjao sam da pucam po metama čisto iz zabave


Daniel Radman
13.03.2018.17:00
Hladnokrvni ubojica godinama prije sanjao je brutalni masakr: Sanjao sam da pucam po metama čisto iz zabave
Reuters

sažeto

Cruz je od veljače 2014. do prosinca 2015. odlazio na redovne terapije školskom psihijatru


Daniel Radman
13.03.2018.17:00

Nikolas Cruz, hladnokrvni ubojica koji je na Valentinovo počinio masakr u svojoj bivšoj školi na Floridi, godinama prije svog bezumnog čina priznao je školskom terapeutu kako ima nasilne snove, opsesiju oružjem i želju da naudi ljudima, otkriva Miami Herald. 

Cruz je od veljače 2014. do prosinca 2015. odlazio na redovne terapije školskom psihijatru dok je pohađao nastavu u školi za učenike s problemima u ponašanju. U njegovom dosjeu zabilježeno je kako Cruz nestabilan tinejdžer obuzet ljutnjom s učestalim i ekstremnim promjenama u ponašanju, a tijekom paranoičnih epizoda zabilježene su prijetnje i nasilno ponašanje kako u školi, tako i kod kuće.

Školskom psihijatru je priznao kako je "imao san u kojem, natopljen krvlju, ubija ljude".  No, dodao je kako svojim izjavama želi šokirati svoju okolinu. Među te izjave ubraja se i opis njegovog savršenog ljeta u kojem je napisao kako zamišlja „da kupuje oružje i puca po metama čisto iz zabave”.

Sud na Floridi prošlog tjedna je podigao optužnicu protiv Cruza za 17 ubojstava s predumišljajem i 17 pokušaja ubojstava.

Reuters

Florida

Valentinovo

masakr

Nikolas Cruz

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter