ovoj ludosti nema kraja

Hoće li napokon odgovarati oni koji šire lažne vijesti o migrantima, jer i oni su odgovorni za ovaj vandalizam koji se noćas dogodio u volonterskoj udruzi 'Are You Syrious'?


100posto
12.11.2018.08:25
Hoće li napokon odgovarati oni koji šire lažne vijesti o migrantima, jer i oni su odgovorni za ovaj vandalizam koji se noćas dogodio u  volonterskoj udruzi 'Are You Syrious'?
Robert Fajt / Cropix

sažeto

'Sinoć je prostorije Are You Syrious ponovno posjetio nepoznati Netko. Noću, jer kukavice ne dolaze danju', poručili su volonteri udruge


100posto
12.11.2018.08:25

"Sinoć je prostorije Are You Syrious ponovno posjetio nepoznati Netko. Noću, jer kukavice ne dolaze danju. Jučer, jer histerija i lažne vijesti o izbjeglicama imaju direktne, opipljive posljedice. Svojim korisnicima poručujemo da smo i dalje uz njih. Svojim susjedima poručujemo da nećemo dozvoliti da itko remeti njihov mir. Svojim sugrađanima poručujemo da znamo da naš grad može bolje. Počinitelju poručujemo da se loše dobrim vraća i da idemo dalje", poručili su na Twitteru volonteri udruge.  

Histerija oko migranata u Hrvatskoj dosegnula je zabrinjavajuće razmjere, a svaki dan šire se sulude lažne vijesti koje itekako uznemiruju građane. Tako je ovih dana zabiljen slučaj u kojem je jedna starija gospođa u trgovini u Samoboru vidjela nekolicinu tamnoputih osoba i zaključila da je riječ o ilegalnim migrantima. Ipak, radilo se o uredno prijavljenim strancima koji su zaposleni u tvrtki Mate Rimca, što je izlaskom na teren utvrdila i policija. 

Muškarac iz Otočca izmislio je napad migranata pa prijavljen zbog širenja lažnih vijesti. 

Saborski zastupnik Ivan Pernar svakodnevno na svom Facebook profilu objavljuje lažne vijesti o migrantima, a da ni najmanje nije svjestan svoje odgovornosti što se tiče štetnosti lažnih vijest, a to najbolje govori i njegova izjava: "Pa nije zadaća mene da dokažem da nisam kriv, nego je teret dokazivanja na njima. Mene takve prozivke ne smetaju, to mi je samo reklama".

migranti

vandalizam

Are You Syrious

newsletter

Prijavite se na Newsletter