I TO JE MOGUĆE

Horor u avionu: Australki slušalice eksplodirale u lice i zapalile se


Ružica Matić
15.03.2017.10:40
Horor u avionu: Australki slušalice eksplodirale u lice i zapalile se
Australian Transport Safety Bureau

sažeto

Mlada žena zaspala je u avionu slušajući glazbu, a probudila ju je eksplozija i osjećaj da joj gori lice


Ružica Matić
15.03.2017.10:40

Kad razmišljamo o 'obveznoj opremi' za putovanja, slušalice su nam uglavnom pri vrhu liste. Tko bi izdržao višesatne vožnje u autobusu, vlaku ili avionu bez njih? Teško da je ikome palo na pamet kako bi mu ta dva komadića plastike mogla i naškoditi.

Australska vlada, odnosno njihov ured za sigurnost u prometu, upozorio je građane upravo na takvu mogućnost. Potaknuo ih je slučaj mlade žene kojoj su na letu od Pekinga do Melbournea njezine slušalice na baterije doslovno eksplodirale u lice.

Mlada putnica ispričala je kako je zaspala slušajući glazbu. Let je trajao otprilike dva sata kad ju je probudila glasna eksplozija.

Australian Transport Safety Bureau

„Osjetila sam da mi lice gori i brzo stavila ruke tamo gdje me peklo, a slušalice su skliznule prema mom vratu. I dalje me peklo pa sam ih zgrabila i bacila na pod. Iz slušalica su frcale iskre, vidio se čak i plamen. Skočila sam i htjela ugasiti vatru nogama, ali već su priskočile stjuardese s kantom vode. Ugasile su plamen u toj kanti u stražnjem dijelu aviona“, rekla je Australka.

Baterije i plastika oko njih rastopile su se i zalijepile za pod aviona. Ostatak leta svi putnici u avionu morali su trpjeti smrad spaljene plastike, elektronike i kose.

„Ljudi su kašljali i gušili se cijelim putem do Melbournea“, rekla mlada Australka koja je od zapaljenih slušalica zadobila opekline po licu, vratu i rukama. Australski ured za sigurnost u prometu upozorio je građane kako baterije za vrijeme leta trebaju biti u odgovarajućim spremnicima te da ih nikako ne stavljaju u prtljagu koju čekiraju, već da ih uvijek nose u ručnoj prtljazi.   

avion

slušalice

Podijeli članak