MOŽETE ODAHNUTI!

Horvatinčić nije prošao liječnički pregled za vozačku dozvolu te ju od danas ne posjeduje


Vid Barić
07.12.2017.14:45
Horvatinčić nije prošao liječnički pregled za vozačku dozvolu te ju od danas ne posjeduje
Niksa Stipaničev / CROPIX

sažeto

Horvatinčić je ostao bez vozačke dozvole i to dva mjeseca nakon što je oslobođen optužbi da je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe


Vid Barić
07.12.2017.14:45

Možete odahnuti, Tomislava Horvatinčića više neće biti na cestama i morima (bar ne legalno) -  vratio je svoju vozačku dozvolu nakon što mu je izvanrednim liječničkim pregledom utvrđena trajna nesposobnost zbog sinkope, potvrđeno nam je danas iz MUP-a.

Horvatinčić je, dakle, ostao bez vozačke dozvole i to dva mjeseca nakon što je oslobođen optužbi da je skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije osobe.

Nije im dostavio uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima

Policija ga je još 22. studenog tražila da joj u roku od 15 dana dostavi uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima. Taj zahtjev je stigao nastavno na oslobađajuću presudu Općinskog suda u Šibeniku koji je ustvrdio kako Horvatinčić nije skrivio pomorsku nesreću u kojoj su 2011. poginuli talijanski supružnici. Sud je prihvatio da je okrivljenik bio u tzv. stanju sinkope, odnosno kratke nesvjestice, te da nije mogao vladati svojim postupanjem ni voljom.

Horvatinčić je u propisanom roku obavio specijalistički liječnički pregled, te mu je utvrđena trajna nesposobnost za upravljanje vozilima zbog sinkope. Nakon toga je morao vratiti vozačku dozvolu policiji. U MUP-u upravo pišu rješenje kojime se Horvatinčiću vozačka dozvola i službeno oduzima.

Tomislav Horvatinčić

vozačka dozvola

Podijeli članak