video: kuća puna 'trave'

Hrvat i Srbin vodili laboratorij za uzgoj marihuane u Svetom Ivanu Zelini, uložili u njega 70.000 eura


Ružica Matić
06.12.2017.16:35
Hrvat i Srbin vodili laboratorij za uzgoj marihuane u Svetom Ivanu Zelini, uložili u njega 70.000 eura
Cropix

sažeto

Od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane


Ružica Matić
06.12.2017.16:35

Zagrebačka policija našla je u Svetom Ivanu Zelini laboratorij za uzgoj marihuane u koji je uloženo oko 70.000 eura i uhitila dva muškarca. 

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim srbijanskim državljaninom i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćio je MUP.

Temeljem saznanja da se bave uzgojem i preprodajom marihuane na području Svetog Ivana Zeline osumnjičeni su 4. prosinca uhićeni i pretražena je kuća koju su unajmili.

Pronađen je laboratorij za uzgoj indijske konoplje opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje, 688 stabljika indijske konoplje, 3.095 grama lišća indijske konoplje, 89.7 grama heroina i digitalna vaga.

Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi preko 70.000 eura. 

Od zasađenih biljaka indijske konoplje koje su pronađene, nakon berbe dobilo bi se najmanje 30 kilograma marihuane.

Nakon kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija.

Marihuana

laboratorij

Sveti Ivan Zelina

Podijeli članak