Uskoro na slobodi

Hrvati, uz ovakvo pravosuđe radije si kćeri zatvorite u podrume. Daruvarac najavio što će napraviti kad izađe: 'Sprema vam se pakao. Izabrat ću koju ću prvu upucati!'


Valerija Bebek
07.02.2019.10:10
Hrvati, uz ovakvo pravosuđe radije si kćeri zatvorite u podrume. Daruvarac najavio što će napraviti kad izađe: 'Sprema vam se pakao. Izabrat ću koju ću prvu upucati!'
Cropix/arhiva

sažeto

Zlostavljač ima cijeli sijaset rupa, rupica i začkoljica u zakonu koji mu jamče instant ili vrlo brzu slobodu


Valerija Bebek
07.02.2019.10:10

Svim majkama i očevima djevojčica, daje se na znanje, ako vašu kćer neki momak, bivši dečko, muž ili slučajni prolaznik pretuče, bolje da zatvorite kćeri u podrume. Ako prijavite policiji, ako svjedočite na sudu i ta muškarčina dobije (zar stvarno netko misli da je potrebno toliko?) pet godina zatvora zato što je glavom vaše kćeri razbio lavabo - bolje da vas nema! Uistinu, kao da je jedan lavabo vrijedan pet godina robije?

Razmislite ponovo. Nije razbijeni lavabo vrijedan ni pola godine potucanja po sudovima i da presuda bude oslobađajuća. Razjareni, osramoćeni i provocirani muškarac ima cijeli sijaset rupa, rupica i začkoljica u zakonu da možete biti sigurni kako će momak disati zrak slobodno, ispijajući makijato uz vekiju kao i svakog prijepodneva prije nego se glava nečije neodgojene kćeri našla na putu do lavaboa.

Ako se i nakratko zatvori u ćuzu, tu neviđenu sramotu osvetit će i njegovi prijatelji ili barem upozoriti rodbinu da ima da ih nema. Upravo taj scenarij odigrava se u Zadru.

'Sprema vam se pakao'

Majka nesretnice Ana Gurlica koju je pretukao Daruvarac objavila je na Facebooku poruku koju je dobila njezina kćer. Prenosimo je u cijelosti:

“Sada se, mala, pripremi za smrt. Bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao. Vama trima u kući – tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro. Izabrat ću koju ću prvu upucati pa jeb** vam mater u pi**u.

Nećeš ići vanka kud je tebi volja. Ne samo ti, nego i tvoja familija. Mama i seka zna. Imat ćete strah veliki do kostiju, a sad ga pomalo već imate. A i moglo bi doći da neka od vas tri dobije “živčani slom”.

Koštao te život masno. Tebi i seki i mami. Nećete proći baš dobro. Prijatelj od Daruvarca, poz”

Darko Kovačević (31) poznatiji kao Daruvarac 10. siječnja nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke. Ni mjesec dana od nepravomoćne presuda nije prošlo, a Daruvarac može na slobodu.

Kako to? Kako to? Darko Kovačević je u zatvoru proveo šest mjeseci što je maksimalan rok predviđen za djelo za koje ga se tereti. U pritvoru je mogao povesti do mjesec dana nakon nepravomoćne presude. Pritvor bi mu mogao biti produljen jedino u slučaju da je unutar tih mjesec dana donesena pravomoćna presuda. A ne budi lijen, Daruvarac, je odmah nakon nepravomoćne presude uložio žalbu u produljenje pritvora.

Kako to? Eto tako, a vi svoje kćeri ili zatvorite u podrume.

Zadar

Daruvarac

prijetnja smrću

napad na maloljetnicu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter