VIDEO: PREKRASNA PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Hrvatska turistička zajednica je izostavila Kvarner iz posljednjeg promotivnog spota, evo kako su im odgovorili


Vid Barić
05.12.2017.17:00
Hrvatska turistička zajednica je izostavila Kvarner iz posljednjeg promotivnog spota, evo kako su im odgovorili
Screenshot / Vimeo

sažeto

Izostanak Rijeke, Opatije, ali i svih drugih kvarnerskih turističkih odredišta u najnovijem spotu Hrvatske turističke zajednice izazvao je brojne kritike na Kvarneru. Evo kako su im odgovorili


Vid Barić
05.12.2017.17:00

Kada je prije nekoliko tjedana predstavljen novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice, mještani Primorsko-goranske županije ostali su nemalo iznenađeni.

Izostanak Rijeke, Opatije, ali i svih drugih kvarnerskih turističkih odredišta u najnovijem spotu Hrvatske turističke zajednice izazvao je brojne kritike na Kvarneru. Očekivana je to bila reakcija brojnih turističkih djelatnika s tog područja, a nezadovoljstvo je izrazio i sam riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je odlučio reagirati te je poslao otvoreno pismo direktoru HTZ-a, Kristjanu Staničiću. Naravno, za bilo kakve intervencije u već objavljeni promotivni spot bilo je kasno, no ekipa s Kvarnera se pod vodstvom redateljskog dvojca Sanjina Stanića i Saše Krepelnika pobrinula da napravi svoj vlastiti promo-video, i moramo reći da smo ostali oduševljeni kada smo ga pogledali.

Autentičnost i posebnost Primorsko-goranske županije u svakom smislu kamerom su sjajno "uhvatili" Hrvoje Franjić, Sanjin Stanić, Igor Crnković i Marjan Radović, i čini nam se kako bi producentima promotivnog spota HTZ-a doista moglo biti žao što su izbjegli Kvarner i okolicu tijekom snimanja svojeg zadnjeg spota. Prekrasne filmske slike upotpunjene su glazbom popularnog riječkog benda Jonathan, a kako izgleda prostor u kojemu se istodobno i na vrlo malom prostoru izmjenjuju otoci, more, zimzelene šume, planine i snijeg - pogledajte u nastavku:

Primorje-Gorski Kotar County. Croatia from Filmerija on Vimeo.

Hrvatska turistička zajednica

Vojko Obersnel

Kvarner

PGŽ

Podijeli članak