foto: dogodilo se nemoguće

Iako je vojska pokušala sakriti incident, u javnost procurila fotka pogođenog aviona F-16, koji je uspio pogoditi sam sebe tijekom vježbe


100posto
07.04.2019.20:00
Iako je vojska pokušala sakriti incident, u javnost procurila fotka pogođenog aviona F-16, koji je uspio pogoditi sam sebe tijekom vježbe
Profimedia

sažeto

Avion je sigurno sletio, a pilot nije povrijeđen


100posto
07.04.2019.20:00

Nizozemski borbeni avion F-16 tijekom vojne vježbe uspio je napraviti nevjerojatnu stvar, naime upucao je sam sebe automatskim oružjem. Odmah je pokrenuta istraga, a vojska još uvijek nije sigurna na koji je točno način dogodio se ovaj incident.

Iako vojska još sve informacije dok ne završi istraga čuvaju za sebe poznata je informacija da je borbeni F-16 je pretrpio ozbiljnu štetu nakon što je pogođen projektilom, za koji je ispostavilo da je njegovo oružje.

Vojska i dalje šuti o svemu

Bizaran incident dogodio se još krajem siječnja, ali je tek sada iscurio u javnost, a cijeli incident još uvijek je pod istragom. No, poznato je da par borbenih aviona američke proizvodnje sudjelovalo u vježbu te su gađali mete na zemlji, kada je jedan od njih oštećen. No, najvažnije je da je avion sigurno sletio, a pilot nije povrijeđen. 

Procurile fotografije

Na fotografiji iz istrage koji su iscurili u javnost, vidi se na avionu oštećenje od projektila, a navodno je oštećen i motor aviona.  Zasad nije poznato koliko je projektila pogodilo avion, ali je najmanje jedan definitivno ostavio trag.

 "Ovo je vrlo ozbiljan incident i zato i želimo otkriti točno što se dogodilo kako bismo mogli u budućnosti spriječiti ovakve događaje", poručili su iz vojske. 

vojska

Nizozemska

incident

avioni

F-16

newsletter

Prijavite se na Newsletter