licemjer godine

Ilegalne imigrante optužuje da Amerikancima kradu poslove, donose drogu i kriminal, a onda ih zaposli kod sebe i otpusti kad zagusti


100posto
27.01.2019.17:00
Ilegalne imigrante optužuje da Amerikancima kradu poslove, donose drogu i kriminal, a onda ih zaposli kod sebe i otpusti kad zagusti
Reuters

sažeto

Radnici tvrde da je menadžment znao da u SAD-u godinama borave ilegalno, no tek je sada to postao problem


100posto
27.01.2019.17:00

Desetak ilegalnih imigranata, radnika u jednom od njujorških golf klubova u vlasništvu predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, otpušteno je ovoga siječnja iako su upravitelji godinama znali za njihov ilegalni boravak i status u zemlji, piše Huffington Post.

I dok je Trump tijekom djelomičnog prekida rada američke vlade i dalje govorio protiv imigranata koji u zemlju dolaze ilegalno, menadžer u Trump National Golf klubu u okrugu Westchester, pozvao je radnike u ured, jednog po jednog, te ih 18. siječnja otpustio, izjavio je njihov odvjetnik Aníbal Romero.

Mnogi od njih su u klubu radili i više od 10 godina, a njihovi su nadređeni to jako dobro znali, kao i činjenicu da su im dali lažne dokumente, no sve su to odlučili zanemariti.

Ovi su otkazi uslijedili nakon što su radnici jednog drugog kluba u Trumpovom vlasništvu istupili prošlog mjeseca, tvrdeći da su ih menadžeri tamo zaposlili, znajući da su u zemlji ilegalno, te da su im čak pomogli da dođu do lažnih dokumenata.

Predsjednikov sin Eric Trump otkaze je komentirao kao uobičajen dio poslovnog procesa.

Trump o ilegalnim imigrantima konstantno govori kao o teretu na zdravlje američke ekonomije, te o ljudima koji dolaze kako bi oteli poslove Amerikancima i preko granice donose drogu i kriminal. Očito je da su manji problem kada rade za njega.

Trump

radnici

ilegalni imigranti

newsletter

Prijavite se na Newsletter