nije car cicija

Isplati se biti Putinov tjelohranitelj, ruski predsjednik vjernost nagrađuje skupim darovima


100posto
20.11.2018.20:00
Isplati se biti Putinov tjelohranitelj, ruski predsjednik vjernost nagrađuje skupim darovima
REUTERS

sažeto

Zaštitari i njihove obitelji dobivaju vrijedne parcele na kojima grade raskošne kuće u blizini Putinove rezidencije u blizini Moskve


100posto
20.11.2018.20:00

Čuvanje ruskog predsjednika Vladimira Putina višestruko se isplati njegovim tjelohraniteljima. Kako piše Washington Post, oni i njihove obitelji dobivaju vrijedne parcele na kojima grade raskošne kuće u blizini Putinove rezidencije u blizini Moskve. 

Ruski nezavisni list Novaya Gazeta objavio je rezultate istraživanja prema kojima se niz agenata Federalne zaštitne službe (FSO) i članova njihovih obitelji naselilo na lokacijama u okolini Putinove rezidencije, u zoni koja se smatra najskupljom u Rusiji.

Novaya gazeta navodi i kako su zaposleni u jednoj državnoj firmi u toj oblasti bili namamljeni da prodaju svoju zemlju po mnogo nižim cijenama tijekom devedesetih godina, te da su te parcele zatim prodavane jeftino ili čak poklanjane agentima FSO-a i njihovim obiteljima. 

Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da agenti koji se spominju u medijskim navodima podnose godišnje izjave o svojim prihodima koje vlasti, kaže, podrobno provjeravaju.

Rusija

Putin

tjelohranitelji

newsletter

Prijavite se na Newsletter