VIDEO: ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI

U Istri vjetar s grmljavinom čupao stabla, nevrijeme u Zagrebu pretvorilo dan u noć


HINA
10.08.2017.16:50
U Istri vjetar s grmljavinom čupao stabla, nevrijeme u Zagrebu pretvorilo dan u noć
Leonard Beriša/Istramet/Facebook

sažeto

Snažna fronta sa zapada sa sobom je donijela i grmljavinu, a jak vjetar za čas je ispraznio ulice hrvatske metropole...


HINA
10.08.2017.16:50

Nakon što je u poslijepodnevnim satima olujno nevrijeme poharalo Istru i Kvarner, nešto poslije 19 sati iznenada se smračilo i u Zagrebu, a ubrzo je zapuhao vrlo jak vjetar te je počela pljuštati kiša.

Snažna fronta sa zapada sa sobom je donijela i grmljavinu, a hukanje vjetra za čas je ispraznilo ulice hrvatske metropole.

Ugostitelji su užurbano krenuli micati stolove i stolce sa svojih terasa.

Kako nam javljaju čitatelji, na području Ilice došlo je do zastoja u tramvajskom prometu.

Olujni je vjetar rušio i stabla pa je u prekidu i autobusna linija Sljeme-Mihaljevac jer Sljemenska cesta nije prohodna.

Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje doznaje se da je bilo i nagnutih električnih stupova, a ondje navode i kako je oluja napravila veću štetu u Zagrebačkoj županiji nego u samom Gradu Zagrebu.

CROPIX

Kako navode u DUZS pozive na 112 počeli su zaprimati oko 19,20 sati i to s područja Zaprešića, Dugog Sela, Pisarovine i okolice gdje je bilo nekoliko srušenih stabala, a zabilježen je i manji požar uslijed udara groma.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u 19 sati na postaji Grič u Zagrebu su izmjerena 33 stupnja, a samo sat vremena kasnije živa se spustila na 22 Celzijeva stupnja. Na postaji Maksimir temperatura se u sat vremena spustila s 33 na 27 Celzijevih stupnjeva.

CROPIX

Ciklonalni sustav koji se stigao u Zagreb došao je iz susjedne Slovenije, iz koje stižu izvješća o kaosu koju je ova oluja na nekim područjima susjedne države izazvala. Bilo je srušenih drveća, teško oštećenih krovova i velikih prometnih problema, s obzirom da su se zbog izrazito obilne kiše i povremene tuče vozači u strahu zaustavljali pod nadvožnjacima.

Zagreb

nevrijeme

Istra

oluja

kiša

vjetar

grmljavina

Podijeli članak