Eksplodirao stari parovod u zagrebačkoj Toplani

Iz HEP-a građanima poručili da ne strahuju te da nema prekida u opskrbi toplinskom energijom


Ana Lonjak Božičević
24.02.2018.12:40
Iz HEP-a građanima poručili da ne strahuju te da nema prekida u opskrbi toplinskom energijom
Foto: Dragan Matic / CROPIX

sažeto

Neslužbene informacije kažu da je do eksplozije došlo zbog toga što su radnici vjerojatno nisu otvorili jednu od drenaža na parovodu


Ana Lonjak Božičević
24.02.2018.12:40

Danas u jutarnjim satima eksplodirao je stari parovod u zagrebačkoj Toplani, ali nasreću nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca. Naime, policija je u oko 9 sati dobila dojavu o eksploziji od jednog građanina. Tvrdio je da je eksploziju čuo u Toplani na Savici i da se urušio dimnjak.

Odmah nakon tog telefonskog poziva policija je alarmirala vatrogasce koji su izlaskom na teren utvrdili da nije bilo eksplozije ni urušavanja dimnjaka, ali da je eksplodirao stari parovod koji se više ne koristi te ije bilo potrebe za njihovom intervencijom, piše Dnevnik.hr.

Iz HEP-a su poručili da ovo neće utjecati na potrošače te da nema prekida u opskrbi toplinskom energijom jer se radi o parovodu koji i nije bio u funkciji. No, nije poznato što je uzrokovalo puknuće parovoda te kolika je šteta za HEP.

Neslužbene informacije kažu da je do eksplozije parovoda došlo zbog toga što su radnici HEP toplinarstva jutros pustili paru u taj parovod koji se trenutno ne koristi, no vjerojatno nisu otvorili jednu od drenaža na njemu.

HEP

grijanje

toplana

ekplozija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter