pravosuđe ili teksas?

Jedan će odšetati iz zatvora. Ako mu ne odrede mjere opreza, slobodan je raditi što hoće, a drugi je u zatvor ušetao onda kada je on to odlučio


Mia Peretić
08.02.2019.10:10
Jedan će odšetati iz zatvora. Ako mu ne odrede mjere opreza, slobodan je raditi što hoće, a drugi je u zatvor ušetao onda kada je on to odlučio
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Mia Peretić
08.02.2019.10:10

Sud danas odlučuje o zahtjevu tužiteljstva da se Darku Kovačeviću, poznatom kao Daruvarac, odrede mjere opreza nakon što u nedjelju iz zatvora izađe na slobodu.

Zadarsko tužiteljstvo predložilo je da se Daruvarcu uvede zabrana napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrana približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom, te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Hoće li biti slobodan kao ptica?

Daruvarac je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja djevojke u jednom zadarskom kafiću u lipnju prošle godine, a bit će pušten do pravomoćnosti presude. 

Podsjetimo, inicijalno su Daruvarcu mjere opreza nakon izlaska iz zatvora već bile ukinute, tvrdio je njegov odvjetnik. Tada su mu vraćeni i osobni dokumenti, a odvjetnik nije znao reći ima li njegov klijent dvojno državljanstvo.

I dok će jedan odšetati iz zatvora, potencijalno slobodan kao ptica koja bi, u slučaju dvojnog državljanstva i bez mjera opreza mogla odletjeti putevima Zdravka Mamića ili čak kraj djevojke koju je skoro ubio batinama popiti kavu, drugi je u zatvor ušetao.

Sam se pojavio u zatvoru

Damjan Tadić/CROPIX

Željko Dolački, bivši načelnik Službe organiziranog kriminala koji je dva dana bio nedostupan policiji i pravosuđu, odlučio se jučer kasno navečer sam pojaviti u remetinečkom zatvoru. Dolački je u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog krađe zlata i novca u sjedištu policije.

Zaista se stječe dojam da je hrvatsko pravosuđe toliko puno rupa da doslovno svaka osoba osuđena za neki oblik kriminala može naći način da se kroz neku od tih rupa provuče, pa ostaje nejasno igramo li po pravilima pravne države ili Divljeg zapada.

Hrvatska

pravosuđe

Daruvarac

Dolački

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter