izaziva muska i bezosa

Jedna letjelica mu je već pala, no Branson ne odustaje: Za nekoliko mjeseci osobno letim u svemir!


Daniel Radman
26.05.2018.16:00
Jedna letjelica mu je već pala, no Branson ne odustaje: Za nekoliko mjeseci osobno letim u svemir!
Reuters

sažeto

Letjelica Virgin Galactica prije četiri godine doživjela je havariju u kojoj se pilot spasio čudom nakon katapultiranja, dok je kopilot smrtno stradao


Daniel Radman
26.05.2018.16:00

Milijarder Richard Branson priprema se za odlazak u svemir te je najavio kako će se to vrlo brzo dogoditi. "Ne govorimo o godinama, već mjesecima", rekao je za BBC.

"Prolazim kroz trening za astronaute, dakle treninge kondicije, centrifuge i nadam se da će se moje tijelo dobro podnijeti boravak u svemiru", izjavio je Branson i naglasio: "Što ste u boljoj kondiciji, to će vam boravak u svemiru biti ugodnije iskustvo".

Njegova tvrtka Virgin Galatic u troboju je s tehnološkim velikanima Elonom Muskom i Jeffom Bezosom oko komercijalnih putovanja u svemir. No, dok se Musk orijentirao na prijevoz tereta i izgradnju većih raketa, Bezos i Branson usredotočeni su na turistička putovanja.

Reuters

"Mislim da je to utrka 'rame uz rame' između nas dvojice. Prije svega, moramo putovanja učiniti sigurnim. Zapravo, više je to utrka sa samim sobom, kako osigurati da letjelice sigurno odvedu ljude u svemir", pojašnjava Branson.

Ne govori Branson to bez razloga. Letjelica Virgin Galactica SpaceShipTwo prije četiri godine doživjela je havariju u kojoj se pilot spasio čudom nakon katapultiranja, dok je kopilot smrtno stradao. Planovi za komercijalna putovanja bili su čak i planirani za 2014. godinu, no projekt je usporen nakon tragedije. 

S obzirom da Branson osobno želi ići u svemir, na taj način želi poslati poruku da će putovanja Virgin Galactica biti posve sigurna.

Elon Musk

Jeff Bezos

Richard Branson

Virgin Galactic

SpaceShipTwo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter