Jedna od najmoćnijih žena u biznisu

'Žena se stalno preispituje. Hoće li uspjeti, kako pomiriti posao i obitelj. Previše razmišljamo! Malo je onih koje odmah kažu - ja to mogu!'


Valerija Bebek
08.03.2019.08:00
'Žena se stalno preispituje. Hoće li uspjeti, kako pomiriti posao i obitelj. Previše razmišljamo! Malo je onih koje odmah kažu - ja to mogu!'
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Gordana Deranja na čelu je uspješnog brodogradilišta, jedna od rijetkih žena u Hrvatskoj koja vodi veliku tvrtku


Valerija Bebek
08.03.2019.08:00

Zahvalne na svim slobodama koje smo dobile, od prava glasovanja, prava na školovanje, imovinu i plaću za rad, vrijeme je da naše generacije pomaknu letvicu još više.

Međunarodni dan žena obilježava se 110 godina za redom, nakon deklaracije koju je 8. ožujka 1909. donijela Socijalistička partija Amerike. Simbolika se vrlo brzo proširila cijelim svijetom.

Od karanfila i hvale se ne živi, tako smo se za ovaj Dan žena okrenuli konkretnim stvarima koje mogu pomoći zaposlenim ženama u Hrvatskoj, i onima koje to žele postati. U razgovoru s jednom od najmoćnijih žena biznisa pretresli smo položaj Hrvatica u domaćem gospodarstvu.

Gordana Deranja, predsjednica Uprave i suvlasnica Tehnomonta, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca prva je žena na toj funkciji, trenutno obnaša drugi mandat. Poznata je priča kako je zasjela na čelo pulskog brodogradilišta dok je firma imala 140 milijuna duga, bez dobavljača i s blokiranim računom. Na pitanje bi li ijedan muškarac preuzeo tvrtku u takvom stanju, odgovara da vjerojatno i bi, ali nije baš bilo pretendenata na to radno mjesto.

Bruno Konjevic / CROPIX

"Vjerojatno zato sam i predsjednica uprave jer to nije imalo neku veliku budućnost u tom trenutku kad se to gledalo. Tako da nije bilo previše otpora što sam ja predsjednica uprave. Ali s druge strane možete gledati to da su kolege imale povjerenja u mene da skupa sa mnom to možemo izvući. Možete gledati i s jedne i s druge strane", rekla je Gorana Deranja na početku razgovora za 100posto.

Žena je na vodećim pozicijama manje, a za to su manje plaćene. Nisu to izmišljeni podaci to su službene statistike uzete iz nekoliko izvora. Tako je i na istraživanje o položaju žena je predstavila Hrvatska udruga poslodavaca pokazalo da je u upravama hrvatskih državnih kompanija trenutno samo 5,3 posto žena, a u privatnom sektoru ih je manje od 19 posto. Iako ohrabrujuće je da brojke pokazuju dugoročan rast.

Prepreke u društvu, ali i u samim ženama

Prema onome što je čula od drugih žena, jer kako tvrdi u svom poslovnom putu nije imala većih problema jedan dio najvećeg izazova koji stoji pred ženama u biznisu leži u njima samima. "Žena se stalno preispituje ima taj osjećaj straha. Hoće li uspjeti, kako će pomiriti to i obitelj. Previše razmišljamo. Mali je postotak onih žena koje odmah skaču u akciju i odmah kažu - da ja to mogu! Tu se razlikujemo od muškaraca koji kažu da mogu oni biti sve. Tu je naš karakter jedan ograničavajući faktor. A drugi je nepovjerenje okoline. Jer jedno je kada je muškarac predsjednik uprave, a drugo je kad je žena. Dok se ne dokažeš i postigneš neki status", kazala je Deranja za 100posto.

Osim što su generalno na nižim pozicijama, žene su i manje plaćene od muških kolega. Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ističe da je prosječna razlika u plaćama 12 posto, dok analiza Europske komisije pokazuje da je prosječna razlika u plaćama 8,7 posto - to su pokazatelji kada se govori o istom radnom mjestu.

U startu je žena zadovoljna da je napredovala i sigurno nije opterećena primanjima. Isto tako u tom muškom svijetu žena se mora više dokazivati, više raditi, mora brže polučiti uspjeh da bi opstala na takvim funkcijama. I sigurno joj nije prioritet zarada. Kada dođe do faze da se okrene na primanja opet dolazi ona ženska strana, mi se više mirimo sa sudbinom. Nismo te koje tražimo povišicu, nismo te koje ćemo dati otkaz ili prijetiti otkazom zato što nemamo neku plaću

Kaže da u slučajevima kada su žene u kontinuitetu isfrustrirane tada napuštaju firmu i pokreću svoj privatni posao. Obično su povrijeđene, zasićene i to im je poticaj da pokrenu nešto svoje. Po tom su pitanju žene hrabrije od muškaraca, ali na pokretanje posla kreću iz reakcije bilo zbog nužde ili zbog nezadovoljstva sredinom u kojoj radi.

"Svi skupa moramo osvijestiti taj problem, jer nije korektno. Posao nema rodnu oznaku, nije ni muški ni ženski, nego je kvalitetno odrađen posao za kojeg trebaš dobiti i kvalitetnu plaću. To bi trebalo biti mjerilo i cilj prema kojem firma ide. I sigurno da onoga tko kvalitetno odradi posao trebaš nagraditi da bi tu ostao s tobom i bio uz tvoju firmu", naglašava Deranja da sigurno postoje žene koje se bore za svoja primanja, ali svejedno treba raditi na osvješćivanju društva i samih žena.

Bruno Konjevic / CROPIX

Iako smo daleko od društava kao što su Finska, Norveška ili Švedska i kod nas se polako usvajaju moderniji stavovi. Vidi se to, ako ništa drugo, iz pojačane kritike i reakcije prema onima koji imamo potpuno konzervativne stavove. Te sjeverne zemlje doduše, kaže, Gordana Deranja, mnogo dulje od nas uživaju demokraciju, dok smo mi uskočili u nju i ne snalazimo se baš dobro, uz to imamo jaku konzervativnu tradiciju te je i samim ženama još uvijek teško pojmiti da im se pružaju određene prilike.

Svaka četvrta općina nema vrtić

"I da imaju pravo iskoristiti te šanse, da imaju i one pravo na svoju karijeru. Iako ima žena koje se odlučuju posvetiti obitelji i ne pomisle na to da idu raditi, njih ćete teško mijenjati. Ali na nama je da u odgoju budućih generacija ne radimo pogreške. Ako se muško dijete hoće igrati lutkama, to su sve faze, pusti ga da bude kreativan, da se pronađe, gdje će se jednog dana pronaći. Nemoj mu uskraćivati lutku i gurati autić, isto tako ni curicama. Nemojmo im davati samo lutke, neka pogleda autić, neka se igra loptom. Možda bude vrhunska sportašica, možda će biti odlična inženjerka. Pustimo im kreativnost, pustimo im ono njihovo prirodno što je u njima samima. Onaj talent koji čuči", poručila je Deranja.

Nakon dobrog obiteljskog odgoja na red dolazi obrazovni sustav, odnosno da taj talent ne uništavaju i ne usmjeravaju male ljude u krivom smjeru. Porukama kroz radne materijale koji prikazuju žene za štednjakom, a muškarce na kauču. "Na žalost sve te mogućnosti kreativnog obrazovanja nisu ravnomjerne u Hrvatskoj. Mi danas znamo da izvan velikih gradova, situacija je da  svaka četvrta općina nema vrtića. Žena prvo mora imati gdje ostaviti dijete da bi krenula na tržište rada", kazala je Deranja.

Mladim ženama je poručila da iako smo danas nažalost narušili sustav vrijednosti bilo bi dobro da shvate da je obrazovanje nešto što je samo za njih - ne za roditelje niti za ikog drugog.

Što su obrazovanije imat će šire poglede, širi pogled na svijet, lakše će se moći zaposliti. I samo ono što trebaju biti uporne ne odustajati od sebe. Na putu neće svugdje biti ružine latice, ali na svojim vlastitim greškama najbolje se uči i treba biti motiviran da ostvariš svoje snove

Stanje u Hrvatskoj daleko je od bajnog, a ono što jedna od najuspješnijih žena u Hrvatskoj zajedno sa HUP-om želi poručiti da su sa svojim znanjem i iskustvom na raspolaganju svakoj vladi.

"Činjenica je da smo mi dio gospodarsko-socijalnog paketa, zajedno sa sindinaktima. Sama naša udruga ima svrhu da poboljšamo stanje i percepciju gospodarstva da bi se ukazalo koje su to prepreke koje treba brže rješavati da bi gospodarstvo bilo efektivnije. Mi možemo promijeniti sebe možemo promijeniti način kako funkcioniramo u svojoj firmi, boriti se za svoju firmu, ali svatko od nas ulaskom u HUP imao je volju i namjeru nešto doprinijeti za ukupno gospodarstvo. Što je gospodarstvo razvijenije na većem stupnju razvoja, to je i ukupno društvo razvijenije, bolji životni standard, bolje plaće, ljepše se živi", kazala je Deranja. Svjesna je da ne može njihova udruga promijeniti zemlju, to moraju napraviti oni koje izaberemo da donose zakone.

Nitko  iz HUP-a ne očekuje od vladajućih da će im pronaći ili naplatiti posao, niti im voditi poslovnu politiku, ali očekuju takve uvjete rada da mogu opstati i razmišljati o investicijama. Poslodavci su, kaže, zato što su motivirani i optimistični, još uvijek vjeruju da se nešto može napraviti.

Međunarodni dan žena

8. mart

Gordana Deranja

žene u biznisu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter