'SIROTA' DJECA

Jelovnik vrtića u Travnom: Neprekidno gulaš sa smećem i žigicama, zavarene korjenaste svinjetine, zelena salata s prostirkom...


Tomislav Kukec
14.02.2018.14:10
Jelovnik vrtića u Travnom: Neprekidno gulaš sa smećem i žigicama, zavarene korjenaste svinjetine, zelena salata s prostirkom...
Snimio čitatelj

sažeto

Jelovnik je objavljen na stranicama vrtića i uskoro je izazvao salve smijeha kada je postavljen i na Facebook


Tomislav Kukec
14.02.2018.14:10

Djeca u Dječjem vrtiću Travno imaju stvarno urnebesan jelovnik. 

Tako će u ponedjeljak za ručak dobiti "zamah grašak sa govedinom", a užina će im biti "narančasta". Već idući dan na meniju je prava delicija - neprekidno gulaš sa svinjetinom i smećem, dok će za drugu užinu tog dana dobiti "širenje burgundi pečene robe". 

Ambiciozni jelovnik dalje uključuje "aparat za kavu na crvenom" i zelenu salatu sa prostirkom, a nikako ne možemo dokučiti što će siroti mališani jesti u petak - zavarene korjenaste i korjenaste svinjetine. I dok još možda i možemo shvatiti što je to "kolač od mramora", iako djeluje pogubno po dječje zubiće, doista nam ne pada na pamet što bi bilo "pileća papa domaće". 

Fotografija Sandre Sertić Kaljanac.

Jelovnik je objavljen na stranicama vrtića i uskoro je izazvao salve smijeha kada je postavljen i na Facebook, u grupi jezični fail - nepismenost naša svagdašnja. 

No, teško je povjerovati da je ovdje riječ o nepismenosti, već se najvjerojatnije radi o nekom automatskom prevoditelju. Iako, onda nam tek stvari nisu jasne - zašto i kako vrtići "kuhaju" menije na nekom drugom jeziku da bi ih morali prevoditi?

Kada su shvatili da se njihovom jelovniku ljudi izruguju, vrtić je objavio novi, ispravljeni jelovnik. E tek tada su svi popadali po podu od smijeha. Gulaš sa svinjetinom i smećem postao je tako "sekili gulaš sa žigicama", što su mnogi također ocijenili vrlo nezdravom prehrambenom opcijom. 

Screenshot

Stoga se vrtić dao u još jednu korekciju jelovnika, kada smo konačno shvatili da se ne radi o žigicama, već o žgancima, no čak i u toj trećoj varijanti gulaš je ostao "sekili", umjesto da je napisano ispravno - sekeli. 

Screenshot

Živo nas zanima što se ovdje doista dogodilo, pa smo vrtiću poslali upit i odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

 

pravopis

jelovnik

Dječji vrtić Travno

urnebesno

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter