provjerite svoje zamrzivače

Još jedan proizvod povučen je s polica nakon što su u njemu pronađene povećane količine histamina


100posto
13.07.2018.15:15
Još jedan proizvod povučen je s polica nakon što su u njemu pronađene povećane količine histamina
Profimedia

sažeto

Riječ je o proizvodu Tuna odresci porcije – zamrznuti odrezak tune žutih peraja, bez kože i kostiju


100posto
13.07.2018.15:15

Još jedan proizvod povlači se s tržišta nakon što je danas Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo da se zbog povećane količine histamina povlači zamrznuti odrezak tune žutih peraja iz Indonezije, danskog dobavljača, a koji je cavtatska tvrtka MIRUS prodavala u svojoj ribarnici "Malo more" u Dubrovniku.

Kako su iz Ministarstva poručili proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu, navodi ministarstvo i dodaje da građani detaljne informacije o povratu proizvoda mogu dobiti u navedenoj ribarnici.

Riječ je o proizvodu Tuna odresci porcije – zamrznuti odrezak tune žutih peraja, bez kože i kostiju, LOT BMI 18/2- Item No 2451410, s rokom uporabe do 10. studenog 2019. , proizvođača iz Indonezije i dobavljača Nordic Seafood iz Danske. 

Naime, nakon što je 10. srpnja putem EU RASFF sustava Ministarstvo dobilo informaciju da je tijekom službene kontrole u Švicarskoj u tom proizvodu utvrđena povećana količina histamina, utvrđeno je da se taj proizvod prodaje u ribarnici "Malo more" te je povučen s tržišta. 

Ministarstvo poljoprivrede

tuna

povučen proizvod

newsletter

Prijavite se na Newsletter