DRAMA U PREČKOM

Završena deložacija, Pernar iznesen s ostalim aktivistima iz stana obitelji Selimović ▶️️


Vid Barić
03.07.2017.11:30
Završena deložacija, Pernar iznesen s ostalim aktivistima iz stana obitelji Selimović ▶️️
Facebook

sažeto

U 10 sati je započela deložacija te je policija pokušala provaliti u stan obitelji Selimović. Tamo su aktivisti Živoga Zida, a Pernar je držao govor na balkonu. Muškarac je zaprijetio da će se ubiti


Vid Barić
03.07.2017.11:30

U ulici Mirjane Radev u zagrebačkom naselju Prečko u ponedjeljak je u planu deložacija tročlane obitelji Selimović iz njihove jedine nekretnine. Ovršenica Lidija Selimović digla je kredit u RBA zadruzi, međutim problemi su nastali kada je bila primorana vraćati drugi kredit za koji je bila jamac, a kojeg dužnik nije vraćao, piše Zagreb Info.

Kako je žena objasnila saborskom zastupniku Ivanu Pernaru, više nije bila u mogućnosti vraćati vlastiti kredit RBA zadruzi zbog čega ostaje bez stana u kojem živi s ocem, umirovljenim braniteljem  i maćehom.

Članovi Živog zida su od jutra pred njezinom zgradom, kao i interventna policija.

"Već je sve pod blokadom", kazala je u ranim jutarnjim satima gospođa Lidija uznemirenim glasom, dodavši da im je to jedini krov nad glavom kojeg imaju. Šokirani susjedi iz Prečkog zgroženi su razvojem događaja.

U 10 sati je započela deložacija te je interventna policija pokušala provaliti u stan obitelji Selimović. U tom trenutku su u stanu obitelji bili i aktivisti Živoga Zida, a Pernar je držao govor na balkonu. Okupljeni susjedi su mu pljeskali, a na terenu je bio i saborski zastupnik Branimir Bunjac.

Živozidaši su se zabarikadirali u stan. Pjevali su "Moja domovina" kada je policija pajserom pokušala razvaliti vrata, nešto prije 11 sati. 

Prava drama je potom uslijedila, kada je muškarac, umirovljeni branitelj, prijetio da će se baciti s balkona.

On još uvijek govori da će se ubiti, a kriza pred domom Selimovića je u tijeku. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci i pirotehničari. Na pod ispod balkona postavljen je golemi jastuk na napuhavanje, namijenjen potencijalnom samoubojici.

Policija se još nije uspjela probiti u stan obitelji Selimović. Oko 12:20 su započeli s probijanjem vrata koje je prethodno obio bravar u civilu.

Interventna policija je naposlijetku uspjela probiti vrata stana, a aktivisti Živoga zida i dalje su  pokušavali tijelima i stvarima spriječiti njihov ulaz u hodnik stana.

Policajci su se uskoro uspjeli probiti u dnevni boravak stana, a aktivisti Živog zida sjedili su po podu i uzvikivali "Pravo na dom!". Muškarac koji je snimao deložaciju uživo izjavio je kako više nema nade za obitelj Selimović te kako će ostati bez svoga stana. Policija je dugo samo stajala u stanu, a aktivisti vođeni zastupnikom Pernarom sjedili su na podu i kritizirali njihov postupak u tijeku. Okupljeni Živozidaši policiji su vikali "odgoda, odgoda!" i "stanite uz nas, stanite uz nas!".

Čini se kako je deložacija započela nešto iza 13.15 sati. Izgleda i kako je policija omela telefonske signale jer je prijenos deložacije uživo kojega su vršili članovi Živog Zida naprasno prekinut. Prijenos je uskoro opet uspostavljen, a policija je oko 13.30 započela s uhićenjima te iznošenjem aktivista iz stana.

Ivan Pernar

Živi zid

deložacija

kredit

Pernar

RBA

nekretnica

Lidija Selimović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter