u hrvatskoj je sve moguće

Josipa Rimac šefica je radne skupine za Zakon protiv sukoba interesa. Da, ona koja je imala problema baš s time


Ana Lonjak Božičević
14.03.2018.17:25
Josipa Rimac šefica je radne skupine za Zakon protiv sukoba interesa. Da, ona koja je imala problema baš s time
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Uistinu neobičan potez, jer da podsjetimo sama Josipa Rimac bila je predmet Povjerenstva za za odlučivanje o sukobu interesa


Ana Lonjak Božičević
14.03.2018.17:25

Državna tajnica Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina, imenovana je čelnicom radne skupine za izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa unatoč tome što je protiv nje pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa. Objavio je to na svom Facebook profilu zgrožen saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

"Danas je održana sjednica Nacionalnog vijeće za praćenje provedbe Nacionalnog programa suzbijanja korupcije, ali neću pisati o tome, već o nećemu što sam zbog te sjednice saznao. Naime, zbog te sam sjednice saznao da je Josipa Rimac, državna tajnica u Ministarstvu uprave, na čelu radne skupine za izmjene ili izradu novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa.Da, ona ista Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, poznata po aferi oko kupnje stana na račun države. Da, ona ista Josipa Rimac koja je kažnjena jer nije htjela otkriti podatke o svom imovnom stanju i ispuniti imovinsku karticu. Da, ona ista Josipa Rimac protiv koje je pokrenut postupak pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Pa je li to normalno??!?", napisao je Grbin. 

Uistinu neobičan potez, jer da podsjetimo sama Josipa Rimac bila je predmet Povjerenstva za za odlučivanje o sukobu interesa. Tako je prvo bila u središtu zbog toga što nije nije podnijela imovinsku karticu, dok je 2015. godine vodila projekt obnove starog grada Knina sredstvima Europske unije. Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa kaznilo ju je s 4.000 kuna jer nije na vrijeme predala imovinsku karticu. 

Isto tako Povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv bivše kninske gradonačelnice i HDZ-ove zastupnice u Hrvatskom saboru Josipe Rimac zbog nesrazmjera prikazane imovine u odnosu na stvarno stanje. Rimac je, naime, u podnesenom izvješću o imovinskom stanju navela nekretninu, kuću u vlasništvu supruga. No, zapravo je bila riječ o zgradi s tri etažirana stana, koji svaki predstavlja samostalnu nekretninu. 

Josipa Rimac

sukob interesa

povjerenstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter