NAPOKON STIŽE ZIMA

Južina će prestati, a već od danas stižu temperature primjerene za siječanj


100posto
11.01.2018.14:10
Južina će prestati, a već od danas stižu temperature primjerene za siječanj
Paun Paunović/Arhiva/Cropix

sažeto

U četvrtak će biti malo hladnije nego u srijedu, a uz daljnje pritjecanje hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta, pred nama je razdoblje s temperaturom primjerenom sredini siječnja


100posto
11.01.2018.14:10

Prema najavama, nakon mjestimice obilnijih oborina u protekla 24 sata, osobito na Jadranu i uz njega, na zapadu zemlje naoblaka se raskinula. Sunčanih razdoblja bit će i u četvrtak, osobito na Jadranu, dok će na kopnu prevladavati oblačno, uz mjestimične slabe oborine, ponegdje i maglu, a bit će i malo hladnije. 

Naši će se krajevi nalaziti u polju malo sniženog tlaka zraka u sustavu prostrane, ali plitke ciklone, dok će se po visni zadržavati veća količina vlažnog zraka. U takvim okolnostima malo kiše sutra može pasti i u Slavoniji i Baranji. Prevladavat će oblačno, a ujutro mjestimice može biti magle. Temperatura zraka bit će između 2 i 7 stupnjeva, javlja HRT.

Oblačno će biti i u središnjim krajevima. Ujutro može biti magle, a tijekom dana slabe kiše ili rosulje. Hladnije nego u srijedu, uz temperaturu uglavnom između 1 i 4 ujutro, te 5 i 7 poslijepodne. 

U gorskim krajevima pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu, a u višem gorju prema kraju dana mogući su i susnježica i snijeg. Na Jadranu barem djelomice sunčano, a ujutro, osobito prema otvorenom moru može biti sumaglice i magle. Zapuhat će slaba do umjerena bura koja će prema kraju dana jačati. Temperatura u gorju između 0 i 5, na Jadranu ujutro od 5 do 8, danju oko 11 stupnjeva. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Uz obalu će puhati slaba bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura između 7 i 13, u unutrašnjosti malo niža. 

Na južnom Jadranu uz promjenljivu naoblaku još povremeno može biti kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu bura i istočnjak. Jutarnja temperatura između 7 i 11, a najviša dnevna od 12 do 15. 

Do kraja tjedna na kopnu umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz slabe, mjestimične oborine te još malo hladnije. Pritom se očekuje kiša, a u gorju susnježica i snijeg. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. 

Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a malo kiše bit će uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjerena i jaka bura koja će podno Velebita na udare biti i olujna. S jačanjem bure prema kraju tjedna bit će i postupno hladnije, piše HRT.

U četvrtak će biti malo hladnije nego u srijedu, a uz daljnje pritjecanje hladnog zraka sa sjeveroistoka kontinenta, pred nama je razdoblje s temperaturom primjerenom sredini siječnja, barem što se najviše dnevne tiče. Naime, jutra ipak neće biti odveć hladna.

Hrvatska

vremenska prognoza