stop, a ne start

Kako je Orešković pokazala da je neiskusna i naivna što je tiče političkih igara. Ako je uspjela pogriješiti u prvim koracima kako će se tek snaći kad krene prava 'borba'


Mia Peretić
22.02.2019.09:25
Kako je Orešković pokazala da je neiskusna  i naivna što je tiče političkih igara. Ako je uspjela pogriješiti u prvim koracima kako će se tek snaći kad krene prava 'borba'
Damjan Tadic / CROPIX

sažeto

Može se Orešković na HDZ-ovce ljutiti koliko hoće, no netko u njezinom stručnom timu trebao je i morao znati izbjeći ovakve pogreške


Mia Peretić
22.02.2019.09:25

Od debitantskog nastupa stranke START Dalije Orešković na izborima za Županijsku skupštinu Ličko-senjske Županije neće biti ništa jer su s registracijom "zakasnili", a Vlada se s odlukom u raspisivanju prijevremenih izbora, za razliku od inače, "požurila".

Zeznuo ih HDZ. Orešković se ljuti, no od toga malo koristi

Naime, stranka je službeno registrirana 14. veljače, a Vlada je prijevremene izbore raspisala 7. veljače i ta je odluka stupila na snagu idućeg dana. Orešković se na to posebno naljutila jer su u prethodnih 7 slučajeva odluke stupile na snagu s odmakom od 8 ili 15 dana, na što su START-ovci očito računali i ovoga puta. 

U pravilu, stranka koja se želi natjecati na izborima treba biti registrirana najkasnije na dan kada Vladina odluka o raspisivanju tih izbora stupi na snagu. Što se u ovom slučaju nema nikakve šanse dogoditi. 

"Kad unutar HDZ-a postoji zajednički interes posvađane Andrejeve i Dadine struje, a to je opstrukcija suparnika, onda se brzo dogovore i ne biraju se sredstva. Zašto je baš ova odluka stupila na snagu odmah, zašto su izbori raspisani najranije moguće? Kome to odgovara – Dadi Milinoviću? Andreju Plenkoviću? Obojici?", piše u objavi na službenom Facebook profilu stranke.

Netko je ovo trebao predvidjeti

I može se Dalija Orešković na HDZ-ovce ljutiti koliko hoće, no sve ovo izgleda kao jedna početnička greška u koracima koju je netko u stručnom timu stranke trebao i morao znati izbjeći. Jer kako drugačije objasniti da je stranka, čiji je osnutak najavljivan još lani, svoju registraciju obavila u "pet do 12", računajući da će se Vlada i dalje držati svog običaja da odluke stupaju na snagu tjedan dana kasnije. 

No, START ne planira stati, pa su, iako svjesni da im to neće proći, listu za izbore svejedno predali:

"Start je predao listu za izbore za županijsku skupštinu. U Lici smo okupili divne ljude i stvorili dobre temelje za budućnost - tu smo da ostanemo! Od srca hvala svima na našoj listi. Hvala i Dadi što nam je htio skupiti potpise, ali - ne hvala. Želimo da ljudi u Lici žive bolje, a ne u strahu", pišu START-ovci.

izbori

Dalija Orešković

Start

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter