VIDEO: IDEJE ZA SLOBIN SPOMENIK

'Kao ova zgrada, ali puta dva, sav u zlatu i da bude preliven čokoladom. Na otvaranju se mora pojaviti i Titov hologram...


Mia Peretić
13.03.2018.15:35
'Kao ova zgrada, ali puta dva, sav u zlatu i da bude preliven čokoladom. Na otvaranju se mora pojaviti i Titov hologram...
Reuters

sažeto

U anketi kako bi izgledao spomenik Miloševiću ideje su spektakularne


Mia Peretić
13.03.2018.15:35

Srbija i 12 godina nakon što je Slobodan Milošević skončao u pritvorskoj ćeliji Haaškog suda muku muči s njegovim likom i djelom, ne znaju bi li ga slavili ili bi ga proglasili ratnim zločincem. Dvadesetak mladih aktivista SPS-a i predstavnici nevladine udruge "Sloboda" predali su beogradskim vlastima prijedlog da mu se u prijestolnici Srbije podigne spomenik i da jedna ulica ili trg dobiju njegovo ime. 

Konačna odluka se čeka, a u međuvremenu je srpski Noizz među Beograđanima napravio anketu kako bi, po njima, spomenik trebao izgledati. Većina anketiranih smatrala je da mu ne treba dizati nikakav spomenik, ali našlo se par kreativaca s originalnim idejama: 

"Vidiš kao ova zgrada, ali puta dva. I da sav bude u zlatu i da bude preliven čokoladom. I na otvaranju se mora pojaviti Tito, ne znam kako, kao hologram ili nekako. I da presiječe pupčanu vrpcu koja treba viriti iz Slobe i da ide u Miru (Marković)", kazao je jedan mladić.

Druga dvojica su ga zamislila kao financijaša: "Kao jedan veliki bankar da bude, zato što je on bio u Americi bankar i trebala bi biti jedna velika aktovka da vire pare iz nje", zamislio je jeda, a drugi dodao da bi u jednoj ruci trebao držati aktovku i stajati na natpisu Haag, a iza njega neki avioni kao simbolika.

Srbija

spomenik

Slobodan Milošević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter