kako je predsjednica pecnula premijera

Kao u lošem braku: 'Mi jako volimo jesti gulaš, no za njega nam treba i meso koje tata nije kupio'


Mia Peretić
24.01.2019.11:35
Kao u lošem braku: 'Mi jako volimo jesti gulaš, no za njega nam treba i meso koje tata nije kupio'
Foto: Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Možda je tako i predsjednica mislila da će mnogo bezbolnije biti da Vladu podbode kada joj publiku čine, a tko drugi, no mala dječica


Mia Peretić
24.01.2019.11:35

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se prilikom posjete Zagrebačkoj županiji družila s građanima, kuglačima ali i dječicom kojoj je u osnovnoj školi u Brdovcu čitala ulomke iz romana "U registraturi". Da ima smisla za humor, rekli bismo i na vlastiti račun, predsjednica je dokazala prilikom razgovora s mališanima. Naime, nakon što ju je jedan dječak upitao voli li vojnike, nju je zanimalo želi li on postati vojnik, te ako želi, u kojem rodu.

"Hoćeš biti pilot?", upitala ga je, na što je on rekao da hoće. 

Odnos s Plenkovićem u zadnje vrijeme mnogo pitomiji

"To je dobro, treba nam pilota. Trebaju nam i zrakoplovi, doduše, ali trebaju nam piloti", rekla je kroz smijeh.

Ovo je stvarno zanimljivo jer se predsjednica već dugo nije oglasila po pitanju fijaska s nabavom izraelskih borbenih zrakoplova, a inače je imala običaj dosta otvoreno kritizirati Vladu koja je u ovom slučaju totalno zakazala. Imala je predsjednica običaj svoje mišljenje iskazivati zbog puno manjih problema, a kritike spram premijera Plenkovića znale su biti dosta oštre. 

Imao je samo jedan zadatak, a nije ga odradio

Davor Pongračić/Cropix

Dosta je uočljivo kako je njezin odnos s Plenkovićem u zadnje vrijeme mnogo pitomiji. Koliko je predsjednica sretna s time što iz nekog njoj poznatog razloga sada čitavu Vladu ne "pere" kao ranije, možda najbolje pokazuje ova navedena situacija koja nas malo podsjeća na one nemile događaje iz djetinjstva kad se, primjerice, mama naljuti na tatu, pa se, znajući da mu bijes i psovke ne može sasuti dok negdje u blizini sluša malo dijete, odlučuje umilnim glasom, pasivno agresivno reći "Mi jako volimo jesti gulaš, no za njega nam treba i meso koje tata nije kupio". I to dok čitavo vrijeme u sebi misli da je kre*en imao jedan zadatak, a to je da kupi to pro*leto meso.

Možda je tako i predsjednica mislila da će mnogo bezbolnije biti da Vladu podbode kada joj publiku čine, a tko drugi, no mala dječica. 

Kolinda Grabar Kitarović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter