bivši predsjednik u bijeljini

Kaos zbog Mesića: 'Nedopustivo je da nam dolazi dokazani mrzitelj Srba. Trebamo li se sad pripremati i za dolazak Ante Gotovine?'


Daniel Radman
17.05.2019.10:10
Kaos zbog Mesića: 'Nedopustivo je da nam dolazi dokazani mrzitelj Srba. Trebamo li se sad pripremati i za dolazak Ante Gotovine?'
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Prijetnja je stigla i od Udruženja veterana 'Garda Panteri', pozvali su građane da danas dođu pred zgradu gradske uprave kako bi fizički spriječili Mesićev ulazak u zgradu


Daniel Radman
17.05.2019.10:10

Najava da će bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić posjetiti Bijeljinu nije najbolje sjela tamošnjim udrugama ratnih veterana. Naime, Bijeljina se po daytonskom ustrojstvu Bosne i Hercegovine našla u Republici Srpskoj, a kako je Mesić popularan u Sarajevu, jasno je zašto ga se u ovom gradu smatra nepoželjnom osobom.

Dokazani mrzitelj Srba

Neja Markicevic / CROPIX

Osim toga, Mesić je za svog mandata – kao zagovornik cjelovite BiH - bio poznat i prema svom oštrom stavu prema Miloradu Dodiku, pa i tome treba pripisati dio ove 'popularnosti'.

'Nedopustivo je da nam u gradske i republičke institucije dolazi čovjek koji je dokazani mrzitelj Srba, koji mrzi sve što je srpsko i kome Srbi nikada nisu i ne mogu vjerovati, s obzirom na ono što je činio', rekao je predsjednik Skupštine veterana Republike Srpske Zoran Miljanović tamošnjoj novinskoj agenciji.

Gotovina je sljedeći

Ni to nije bilo sve od njega, imao je još jedan sarkastični dodatak:

'Znači li to da je sljedeći, odnosno treba li se pripremati za dolazak Ante Gotovine', zapitao se.

Prijetnja je stigla i od Udruženja veterana 'Garda Panteri', njihov lider Petar Cvijetinović pozvao je građane da danas dođu pred zgradu gradske uprave kako bi fizički spriječili Mesićev ulazak u zgradu.

Gradonačelnik u nezavidnoj situaciji

Zbog svega se gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić našao u iznimno neugodnoj situaciji, no unatoč svemu potvrdio je medijima kako će se se naći s Mesićem.

U ovakvim okolostima posve je jasno da će sastanak biti zatvoren za javnost, a nisu otkrili ni termin susreta. Također, i u gradskoj udruzi privrednika - povod za susret navodno i jest gospodarstvo -  nisu se htjeli previše izjašnjavati. Njihov predstavnik tvrdi kako 'nije upoznat o Mesićevom dolasku'. 

Stjepan Mesić

Republika Srpska

veterani

Bijeljina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter