Drama oko skrbništva se nastavlja

Talijanska policija zaustavila Ninu Kuluz u Torinu nakon anonimne dojave!


Ružica Matić
16.01.2018.18:00
Talijanska policija zaustavila Ninu Kuluz u Torinu nakon anonimne dojave!
Cropix, Facebook

sažeto

Karabinjeri su zaustavili Ninu Kuluz i zatražili dokumente, na što je ona briznula u plač


Ružica Matić
16.01.2018.18:00

U središtu Torina policija je zaustavila i identificirala Ninu Kuluz, Hrvaticu koja je prvostupanjskom presudom osuđena zbog otmice djeteta, javljaju talijanski mediji. Torino Oggi piše kako je Kuluz uhićena u subotu navečer nakon anonimne dojave, i kako je bila sama, bez sina Cesarea, za kojeg pretpostavljaju kako je u Hrvatskoj.  

„Mogu vam reći samo da Nina nije u pritvoru u Italiji. Ovdje je, u Hrvatskoj“, rekao nam je odvjetnik Nine Kuluz, Mišo Živaljić.

Corriere della Serra piše kako su karabinjeri zaustavili Ninu Kuluz nakon anonimne dojave i zatražili dokumente, na što je ona briznula u plač. Pustili su je jer joj na području Italije nije ograničeno kretanje, niti je izdan nalog za njezino uhićenje.

Cropix, Facebook

U Ministarstvu vanjskih poslova kažu kako nisu dobili informaciju o problemima Nine Kuluz s talijanskim vlastima, kao ni da bi joj eventualno trebala pomoć hrvatskog veleposlanstva u Italiji.

Ninin bivši partner i otac 7-godišnjeg Cesarea, Alessandro Avenati, na svom je Facebook profilu objavio više poveznica na članke o njezinu privođenju iz talijanskih medija. „Sramota je da ne možemo dovesti dijete u njegov dom u Italiji“,  komentirao je Avenati, koji više od šest godina nije zagrlio sina.

Nina je prvostupanjskom presudom talijanskog suda osuđena na 3 godine i 4 mjeseca zatvora zbog otmice Cesarea, kojeg je protiv očeve volje dovela iz Italije u Hrvatsku, no taj postupak je još u tijeku.

Ante Čizmić / Cropix

Iako su skrbništvo nad Cesareaom njegovom ocu Alessandru Avenatiju dali i sud za maloljetnike u Torinu i sud u Splitu, dječak još živi u Hrvatskoj s majkom. U Splitu je ove jeseni krenuo u školu. 

Njegovo odvođenje u Italiju ljetos su spriječile stotine Splićana koji su se okupili oko Ninine kuće. 

Nina Kuluz

Cesare Avenati

Alessandro Avenati

Torino

Podijeli članak