NAJVEĆA KATASTROFA U POVIJESTI KALIFORNIJE

Katastrofalni požari progutali i vinograde našeg velikog vinara, koji je izgubio vinariju u buktinji na Pelješcu


Tomislav Kukec
11.10.2017.13:05
Katastrofalni požari progutali i vinograde našeg velikog vinara, koji je izgubio vinariju u buktinji na Pelješcu
Reuters

sažeto

Napa i Sonoma, područja gdje se uzgajaju znamenita kalifornijska vina, najgore su pogođena katastrofalnom buktinjom koja guta sve pred sobom


Tomislav Kukec
11.10.2017.13:05

Katastrofalni požari koji bjesne Sjevernom Kalifornijom polako se, ali sigurno, pretvaraju u jednu od najvećih katastrofa u povijesti te američke savezne države. Potvrđeno je da je dosad živote izgubilo najmanje 17 ljudi, a u tijeku je opća evakuacija. 

"Ovo bi mogla biti jedna od najvećih katastrofa u kalifornijskoj povijesti. Pokušavamo spasiti ljudske živote", rekao je lokalni dužnosnik Mike Palacio za CNN, pozvavši lokalno stanovništvo na strpljenje. 

Napa i Sonoma, područja gdje se uzgajaju znamenita kalifornijska vina, najgore su pogođena katastrofalnom buktinjom koja guta sve pred sobom. Otamo pristižu apokaliptični prizori ruševina i oblaka dima. Na tom je području i više vinograda te vinarija obitelji Grgić. Iako je vinarija zbog nestanka električne energije zatvorena, uspjeli su spasiti grožđe, javlja Dnevnik.hr.

Ivo Ravlić / Cropix

Vinarija Grgich (Grgić) vlasništvo je poznatog hrvatskog vinara Miljenka Mikea Grgića. Njemu je ovo druga nesreća u kratkom razdoblju, jer je 2015. izgubio poznatu vinariju tijekom stravičnog požara na poluotoku Pelješcu.Tada je u izgorjeloj zgradi vinarije uništeno više od 25 tisuća boca vrhunskog pelješkog vina, a uništeno je i postrojenje za proizvodnju. 

požar

vatra

Kalifornija

katastrofa

vinarija

Mike Grgich

Vinarija Grgić

Podijeli članak