POTPUNO JE RASTROJEN

Kerum opet izgubio živce, u javljanju uživo nanovo izvrijeđao Oparu pa se ispričao gledateljima


Juraj Filipović
05.06.2017.20:15
Kerum opet izgubio živce, u javljanju uživo nanovo izvrijeđao Oparu pa se ispričao gledateljima
Ante Cizmic / CROPIX/Ilustracija

sažeto

"Sram ih bilo na što su spali. Ovakva krađa nije viđena ni u Zimbabveu ni u Ugandi", rekao je Kerum nakon čega se urednica RTL-a Danas Mirjana Hrga ogradila od nekih njegovih izjava"


Juraj Filipović
05.06.2017.20:15

Željko Kerum gostovao je večeras u RTL-u danas, gdje se osvrnuo na lokalne izbore u Splitu na kojima je, smatra, pokraden, te se još jednom žestoku obrušio na Andru Krstulovića Oparu.

Razgovor s Kerumom prenosimo u cijelosti:

Na osnovu čega tvrdite da ste pokradeni?

"Nikad i nigdje nije bilo 10 posto nevažećih listića. Ovdje je jasno da je njihova mašinerija prekrižila moje listiće. 4000 mojih listića su prekrižili. I sutra ujutro imamo kontrolu nevažećih listića. Očekujem da će DIP to uvažiti i proglasiti stvarnog pobjednika a to sam ja".

Imate li ideju kako se to dogodilo, nije to jednostavno izvesti?

"Vidite, na listiću je bilo moje ime i Oparino ime. I onda su na moje glasove križali listiće. Moji promatrači nisu imali mogućnost brojati glasove, a njihovi su imali. To je jasno. Najbitnije je da ima 10 posto nevažećih listića, to je klasična krađa. To je sramotno za HDZ, za grad Split.

Što se Opare tiče, za njega to nije sramotno jer je on sam po sebi sramotan. Izašli su s kandidatom koji je nikakav. Ni na kakav način on ne može biti gradonačelnik Splita. Stvarni pobjednik izbora sam ja. To što je on pokrao sa svojom ekipom, to je druga stvar. I mi ćemo to dokazati. To je loše za demokraciju i poniženje za sve građane Splita. Ne mogu se hvaliti s pobjedom, već lopovlukom u kojemu su uhvaćeni".

Hoćete li i Vi biti ujutro na ponovnom brojanju glasova?

"Naravno. I kaznena prijava ide nepoznatim počiniteljima koji su poništili listiće. Ide kaznena prijava svim sudionicima tog postupka. Očekujem od DIP-a da surađuje".

Postoji li mogućnost da su svi oni koji su bili razočarani izborom jednostavno izašli van i upropastili izbore?

"Postoji mogućnost da takvih iziđe 2-3 posto. Ali, ne postoji mogućno da iziđe 10 posto ljudi i to napravi. I to je ono što će ostati kao ružna uspomena za HDZ. Ne trpam tu Oparu jer on je nebitan čimbenik. On ne može voditi Split jer je on loš čovjek. Nekvalitetan, nepouzdan, spletkaroš, kokošar, sve najgore o njemu.

On nije HDZ. On je zapravo nula. Pokušali su pljačkati na jeftin način i sad moraju sebe oprati. HDZ može vladati Splitom, ali Opara ne može. On je nebitan lik, jedna obična nula, dno dna. Ne postoji tako loša osoba u hrvatskoj politici kao što je on.

A zašto ga je HDZ promovirao? To su njihovi sitni interesi. To što ga je Kolinda htjela maknuti sa svoje grbače na teret Splita. Otkrili su da je manipulator, špekulant, da se bavio sitnim kokošarenjem u Italiji. Čovjek je nula bodova. Oni su ga se htjeli riješiti i ubace ga nama na teret".

Što vam se čini danas - jeste li pogriješili s onim napadom na Oparu?

"Ma malo je to što sam mu rekao. Ne daj Bože s takvim čovjekom biti u društvu. On je zlotvor. A nije mi jasno zašto HDZ stoji iza njega".

"Imam petero djece, široku obitelj i time se ponosim. To što su govorili ti Oparini članovi, ti jadnici i je**vjetri da sam propalica. Nisam, ja imam petero djece. Borit ću se za svoju djecu i za djecu svih onih koji su glasali za mene.

Sram ih bilo na što su spali. Ovakva krađa nije viđena ni u Zimbabveu ni u Ugandi", rekao je Kerum nakon čega se urednica RTL-a Danas Mirjana Hrga ogradila od nekih njegovih izjava.

Potom se i Kerum ispričao gledateljima, no to isto nije htio napraviti onima koje je tijekom intervjua vrijeđao.

Split

Željko Kerum

lokalni izbori

javljanje uživo

verbalni ispad

krađa glasova

izgbuio živce

Andro Krstrulović Opara

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter