UNUTRAŠNJOST HRVATSKE POHARALO NEVRIJEME

Kiša i jak vjetar paralizirali Zagreb, pogledajte kakvo vrijeme nas čeka za vikend


100posto
27.10.2017.16:00
Kiša i jak vjetar paralizirali Zagreb, pogledajte kakvo vrijeme nas čeka za vikend
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Početkom novoga tjedna daljnji pad temperature, uz mogućnost slabog jutarnjeg mraza, prognozira Zoran Vakula


100posto
27.10.2017.16:00

Zagreb i unutrašnjost Hrvatske u petak poslijepodne pogodilo je veliko nevrijeme. Kiša i vrlo jak vjetar na trenutak su paralizirali Zagreb i uzrokovali velike probleme u javnom prijevozu, što je već uobičajeno za bilo kakvo loše vrijeme u metropoli. Kiša je i rashladila grad, pa je temperatura zraka naglo pala s dotad ugodnjih petnaestak stupnjeva Celzijevih na svega 10 stupnjeva. 

Glavni meteorolog HRT-a prognozira kakvo nas vrijeme očekuje za vikend.

U petak još relativno toplo, u unutrašnjosti u početku uz čestu maglu te novo naoblačenje kasno poslijepodne i, još češće, navečer, i mjestimičnu kišu, koje će ponegdje biti i potkraj vjetrovite nedjelje. Tijekom subote, pa i veći dio nedjelje, bit će suho i barem djelomice sunčano, ali hladnije nego u petak. Početkom novoga tjedna daljnji pad temperature, uz mogućnost slabog jutarnjeg mraza, prognozira Zoran Vakula za HRT.

I na Jadranu u petak ponovno oblačnije, na sjevernom dijelu uz zamjetnije jugo, pa i uz ponegdje malo kiše, tijekom dana uglavnom na širem riječkom području, a u noći na subotu i južnije. No već tijekom subote slijedi razvedravanje uz buru, često umjerenu, prolazno i jaku, gdjegod i s olujnim udarima. U nedjelju pak južina, navečer ponovno i mjestimična kiša, osobito na sjevernom dijelu, gdje će u ponedjeljak najprije zapuhati jaka bura, uz koju će početkom novoga tjedna biti suho, ali zamjetno hladnije nego što će biti sutra i prekosutra. 

Zagreb

nevrijeme

prognoza