Hrga oštro o 'foteljašima' na HRT-u

'Kolege nisu krivi za propuste vodstva kuće koji izmišljaju toplu vodu'


Dolores Drvodelić
23.07.2017.12:20
'Kolege nisu krivi za propuste vodstva kuće koji izmišljaju toplu vodu'
Cropix

sažeto

Bivša novinarka i urednica na HRT-u pohvalila je svoje kolege iz te kuće za brzu reakciju tijekom 'havarije u tehnici' za vrijeme Dnevnika


Dolores Drvodelić
23.07.2017.12:20

Mirjana Hrga iskoristila je društvene medije, točnije svoju stranicu na Facebooku, kako bi pohvalila snalažljivost bivših kolega te iskritizirala vodstvo hrvatske javne televizije. Naime, sinoćnja središnja informativna emisija, Dnevnik, kasnila je trinaest minuta, zbog, kako su priopćili iz HRT-a, tehničkih problema. Hrga je, na temelju neslužbenih informacija o lošoj studijskoj opremi, koju izvori iz HRT-a krive za probleme, prokomentirala kako je "vodstvo kuće izmišljalo toplu vodu".

Palac gore za kolege. Oni su se super snašli i naravno, nisu krivi za propuste vodstva kuće koje je po svemu sudeći izmišljalo toplu vodu, a to uvijek završi neugodom za one koji nemaju veze s krivim odlukama foteljaša - ljude na ekranu i u režiji.

Hrga je u komentarima kazala i kako je za nju HRT "prošlo svršeno vrijeme", no da je osjetila poriv podržati svoje bivše suradnike, "krasne ljude i kolege".

I doista, nakon što je Dnevnik sinoć krenuo prvo bez tona, a zatim je nestalo i slike, čitava se urednička i tehnička ekipa u samo nekoliko minuta premjestila u drugi studio, iz kojeg su uspostavili emitiranje u, zapravo, rekordnom roku.

Voditeljica Mirjana Posavec odmah se na početku ispričala gledateljima na neugodnostima i dodala kako se "dogodila teška havarija u tehnici".

Kako je doznao večernji.hr, problemi su nastali zbog lošije i jeftinije studijske opreme, koja je prije tri godine (za vrijeme ravnateljskog mandata Gorana Radmana) kupljena od tri različita proizvođača.

S obzirom na to da se HRT financira novcem građana, pitanje je hoće li itko odgovarati za to što su isti ti građani središnju informativnu emisiju gledali sa zakašnjenjem od trinaest minuta.

HRT

dnevnik

Mirjana Hrga

Mirjana Posavec

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter